Starosta Němec: Město dokončilo opravu bytového domu v Lutopecké ulici

07.02.2022 17:36

Kroměřížská radnice dokončila opravu městského bytového domu v Lutopecké ulici 1422/1a, která přišla zhruba na 58 milionů korun.

Starosta Němec: Město dokončilo opravu bytového domu v Lutopecké ulici
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kroměříže Jaroslav Němec

„Jednalo se o nákladnou a náročnou investici. Rekonstrukce domu se stovkou bytů by měla přinést vyšší komfort bydlení pro nájemníky a také energetické úspory,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55307 lidí

Práce začaly na podzim roku 2020 a byly dokončeny na začátku února. Podle Soni Borkové z radničního odboru investic oprava zahrnovala kompletní zateplení obvodového pláště budovy, výměnu oken a dveří i střešní krytiny, odvlhčení, instalaci solární soustavy a také úpravy otopné soustavy.

Práce probíhaly za plného provozu, kdy se část nájemníků musela vždy na nějakou dobu odstěhovat do náhradního bytu. „Chtěl bych poděkovat všem obyvatelům domu, kteří nepříjemná omezení související se stavebními pracemi trpělivě a s pochopením snášeli. Věřím, že jsou s výsledkem spokojeni a že se jim v opraveném domě bude dobře bydlet,“ doplnil Němec.

Byty v Lutopecké ulici v domě 1422/1a, kterých je asi 100, patří mezi takzvané domy zvláštního určení pro soběstačné seniory a zdravotně postižené. Kroměříž má celkem asi 500 bytů. Většina z nich, 422, je právě v takzvaných domech zvláštního určení pro soběstačné seniory a zdravotně postižené. Zbylé jsou vedeny jako městské byty. Do tohoto fondu nejsou započítány byty v domovech pro seniory, o které se stará příspěvková organizace města Sociální služby města Kroměříže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.