Starostové pro jižní Moravu: Melouny spravedlivě i pro Jižní Moravu

24.08.2016 18:39

Starostové pro jižní Moravu (kandidátní listina číslo 23) zahajují svou předvolební kampaň. Jedním z cílů je průhledné a spravedlivé rozdělování krajských peněz bez korupce obcím, městům, privátnímu i neziskovému sektoru. Melouny spravedlivě – právě tak proto zní název předvolební kontaktní kampaně, kterou Starostové pro Jižní Moravu organizují 31. srpna od 16:00 do 18:00 v Brně na náměstí Svobody u Morového (Mariánského) sloupu.

Starostové pro jižní Moravu: Melouny spravedlivě i pro Jižní Moravu
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Starostové pro jižní Moravu sestavili kandidátku v čele se současným starostou Brna-severu Martinem Malečkem. „Do voleb jdeme s kvalitní sestavou prověřených kandidátů, kteří mají mnohaleté zkušenosti s řízením obcí. A jak ukazuje přebytek 24 miliard korun, jsou to právě obce, které umí nejlépe hospodařit. Naopak zadlužování kraje stoupá,“ poukazuje Maleček. Celou kandidátní listinu pro Jihomoravský kraj si můžete prohlédnout zde. Mezi kandidáty naleznete starosty, radní a zastupitele moravských měst a obcí, kteří chtějí poukázat na nutnost spravedlivého rozdělování financí z krajského rozpočtu a kvalitnější hospodaření kraje. Jsou to totiž právě starostové obcí, kteří hospodaří odpovědně a s plusovými rozpočty.

Se starosry se potkejte osobně

„Problémy svých obcí známe a věříme v osobní kontakt s voliči. Proto se chceme s lidmi potkat a pobavit se s nimi o tom, jaká navrhujeme na základně svých zkušeností řešení. V Brně se s námi mohou občané potkat již podruhé. Poslední srpnovou středu pro ně navíc budeme mít na náměstí Svobody přichystány symbolické melouny,“ zve Martin Maleček na předvolební setkání, které Starostové a nezávislí trefně nazvali Melouny spravedlivě i pro Jižní Moravu. Každému, kdo se na náměstí Svobody zastaví mezi čtvrtou a šestou hodinou odpolední, kandidáti nabídnou kromě diskuze nad předvolebními tématy také šťavnatý meloun a předvolební program strany. Toto téma si Starostové vybrali, protože rapidně stoupá zadlužování Jihomoravského kraje bez viditelných investic. Problém je vidět zejména na silnicích, kde je více než 55% silnic dle SÚS v nevyhovujícím stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…