Štayrová (ANO): Chceme se zodpovědně připravit na nadcházející zastupitelstvo

11.08.2017 16:02

Hradecké Hnutí ANO požádalo o plnou moc pro nahlédnutí do soudního spisu ohledně černých staveb společnosti CTP.

Štayrová (ANO): Chceme se zodpovědně připravit na nadcházející zastupitelstvo
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Zastupitelský klub Hnutí ANO 2011 v Hradci Králové požádal primátora MUDr. Zdeňka Finka o plnou moc pro své zastupitele k nahlédnutí do soudního spisu týkajícího se černých staveb společnosti CTP. „Dění kolem CTP dlouhodobě sledujeme a seznámení se s obsahem spisu považujeme za důležité. Chceme se zodpovědně připravit na nadcházející zastupitelstvo,“ říká Ing. Monika Štayrová, předsedkyně zastupitelského klubu. Město se po konzultaci s právníkem rozhodlo plnou moc neposkytnout, ale nabídlo zastupitelskému klubu Hnutí ANO kopii soudního spisu na DVD. Hnutí ANO s tímto řešením souhlasilo a kopii spisu obdrželo.

Podle právního zástupce města JUDr. Ervína Perthena, MBA není udělení plné moci členům zastupitelského klubu Hnutí ANO možné. Podle zákona č. 99/1963 Sb.občanského soudního řádu může mít účastník v řízení pouze jednoho zástupce na základě plné moci. Podle názoru právníka není tedy přijatelné, aby člen zastupitelstva města nahlížel do spisu přímo jako účastník řízení, tedy jako město, neboť nesplňuje definici obsaženou v § 21 b občanského soudního řádu, podle kterého za obec a za vyšší územně samosprávný celek jedná ten, kdo je podle zvláštního zákona oprávněn je zastupovat navenek, nebo jejich zaměstnanec, který tím byl touto osobou pověřen. Nicméně nabídnutá kopie splňuje pro Hnutí ANO informativní účel. „Rádi bychom se s panem primátorem sešli a společně hledali řešení,“ říká MUDr. Eva Matyášová ze zastupitelského klubu Hnutí ANO.

Kauzu město řeší již čtyři roky. Holandský developer začal tehdy stavět na třebechovické výpadovce sklady bez stavebního povolení. Stavbu se společnost CTP snaží dodatečně legalizovat. Právní zástupci obou stran vypracovali na výzvu soudu návrh mimosoudní dohody, ve které by při dodatečné legalizaci zaplatila společnost CTP městu 10 miliónů korun. „O konečném stanovisku našeho klubu budeme informovat, až se seznámíme s obsahem soudního spisu. Ale na základě informací, které máme již nyní k dispozici, je jasné, že je tu více skutečností, které principiálně brání dodatečné legalizaci stavby,“ říká Ing. Monika Štayrová, předsedkyně zastupitelského klubu Hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…