Štěch (ČSSD): Vadí mi, že někteří veřejní činitelé využívají situaci k rozdmýchání sporů

28.10.2016 19:20

Vyjádření předsedy Senátu Milana Štěcha k dnešnímu státnímu svátku:

Štěch (ČSSD): Vadí mi, že někteří veřejní činitelé využívají situaci k rozdmýchání sporů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Rozhodl jsem se, že se zúčastním oslav Dne vzniku samostatného československého státu dne 28. října na Pražském hradě. Mé důvody jsou obdobné jako ty, které již zmínili někteří další účastníci této společenské události. Jde o úctu ke státnímu svátku, národní tradici a také k vyznamenaným osobnostem, pro které jde mnohdy o ocenění jejich celoživotních aktivit a práce.

Já sám tento svátek i samotného zakladatele Československa T. G. Masaryka dlouhodobě velmi uznávám – to potvrzuje i má účast na pietních aktech v Lánech, kde pravidelně uctívám památku T. G. Masaryka, bohužel často jako jediný ústavní činitel. Moje účast na letošních oslavách na Hradě však bude minimální.

Společně s mou paní se nezúčastníme setkání ústavních činitelů, které předchází slavnostnímu předávání státních vyznamenání. Stejně tak se nezúčastníme ani následujícího společenského setkání. Hned po skončení opustíme Pražský hrad. Časově omezená účast je odrazem mého postoje k nedůstojným okolnostem slavnostního shromáždění a také ke konfrontační atmosféře kolem návštěvy dalajlamy a oslav letošního státního svátku.

Vadí mi, že někteří veřejní činitelé využívají vzniklou situaci k rozdmýchávání sporů, které nejsou důstojné ani vůči panu Bradymu, ani k samotnému státnímu svátku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.