Štefek (KSČM): Gastronomie táhne

22.03.2014 7:33

Ve středu 19. 3. navštívil radní pro kulturu a památkovou Zdeněk Štefek Muzeum gastronomie v Praze. Společně s jednatelem i kurátorem muzea panem Ladislavem Provaanem probírali možnou spolupráci muzea se Středočeským krajem.

Štefek (KSČM): Gastronomie táhne
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

„Gastronomie je stále aktuálním a živým tématem, a to nejen současná, ale i historická, vždyť jen od začátku roku se v našich muzeích vystavovala témata jako historie čokolády, kávy nebo cukráren a v kraji máme i významné expozice věnovaná kuchařským ikonám jako je třeba Rettigová ve Všeradicích. Navíc se snažíme podporovat i přes kulturní instituce regionální výrobky, které mají gastronomii také co nabídnout a máme na vysoké úrovni i tematicky blízké školy. Spolupráce spojená i s prezentací středočeských potravin je tedy logickým vyústěním přirozeného procesu.“ sdělil radní Štefek.

Muzeum gastronomie nabízí unikátní expozice plné dobových vyobrazení a 3D rekonstrukcí, ve kterém projdete historií vaření od pravěku po současnost. Nechybí ani sto let stará hospoda nebo bar, návštěvníci mohou objevit historii destilátů nebo piva, poznat příběhy i recepty slavných světových kuchařů.  Nedílnou součástí jsou i živé ukázky vaření, osobní přístup průvodců a překvapující plejáda doprovodných služeb.

„Jídlo a stolování je jistě i internacionálním tématem, muzeum gastronomie má i značný mezinárodní ohlas, který se nešíří jen přes turistické agentury, takže spolupráce může přispět i k dalšímu rozvoji cestovního ruchu v kraji.“ doplnil Štefek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů