Štefek (KSČM): V Bruselu je možné vidět výstavu Antonína Dvořáka

19.03.2014 6:42

V pátek 14. března byla v Bruselu zahájena výstava „Antonín Dvořák – Život a dílo“.

Štefek (KSČM): V Bruselu je možné vidět výstavu Antonína Dvořáka
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

V pátek 14. března byla v Bruselu zahájena výstava „Antonín Dvořák – Život a dílo“.  Akci, která získala i záštitu hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka, organizuje Zastoupení Středočeského kraje v Bruselu v rámci Roku české hudby ve spolupráci s Památníkem Antonína Dvořáka, Českým centrem v Bruselu a Stálým zastoupením České republiky při Evropské unii.

Středočeský kraj reprezentoval na zahájení výstavy radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. „Výstava ukazuje skladatelův život a jeho dílo od začátku do opery Rusalka z roku 1901 a skládá se i z fotografií Dvořákovy rodiny. Je to již třetí podobná akce našeho Památníku Antonína Dvořáka v Bruselu a jeden z vrcholů dvacetileté činnosti paní ředitelky památníku Vladimíry Šplíchalové, za což také sklidila mohutné ovace.”

Vernisáž byla obohacena i pianovým koncertem Karla Vrtišky, který bravurně představil díla Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany i Leoše Janáčka.

Návštěva Bruselu nebyla ale jen ve znamení ód na Antonína Dvořáka.

„Určitě podnětná byla diskuse se zástupkyní ředitelky Českého centra v Bruselu o propagaci kulturních aktivit a památek a prohloubení spolupráce se Středočeským krajem Lenkou Zenklovou. Představili jsme několik styčných témat, které bychom mohli rozvíjet. Hodně času jsme spolu s Danou Krutinovou, která je pověřena vedením Zastoupení Středočeského kraje při EU, věnovali také prezentaci našeho kulturního dědictví a naší činnosti právě přes Zastoupení kraje v Bruselu. A nesmírně podnětné bylo jednání na Evropské komisi s vedoucím oddělení komunikace a valorizace na generálním ředitelství pro vzdělávání a kulturu EAC Karlem Bartákem. Probírali jsme problémové okruhy kultury a památkové péče u nás a možnosti čerpání dotací z evropských fondů, zejména z nového programu Kreativní Evropa.“ sdělil Štefek s tím, že Středočeský kraj se bude snažit nabízené dotační tituly určitě využít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…