Štěpánek (Trikolora): ODS mlčí. Znamená to, že souhlasí?

17.04.2022 8:35

To, co řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) ve čtvrtek 14. 4. 2022 předvedl na CNN Prima News v pořadu Co občan, to politik, to, jak opakovaně uboze urážel předsedkyni Trikolory Zuzanu Majerovou, bylo tak strašně za čarou čehokoli myslitelného...

Štěpánek (Trikolora): ODS mlčí. Znamená to, že souhlasí?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

... a veřejného vystupování politika obzvlášť, že je opravdu na místě s velkou netrpělivostí očekávat, jakým způsobem se k této nehoráznosti svého člena rodná Novotného ODS postaví. První reakcí její tiskové mluvčí bylo, že to nebude komentovat.

To je ale zoufale málo. Pavel Novotný jistě není prototypem člena ODS, ale vizitkou ODS nepochybně je. Přičteme-li k tomu, že předseda ODS Petr Fiala v minulosti neváhal přijet Novotného, coby významného člena ODS, osobně podpořit do Řeporyjí, vzniká podezření, že občanští demokraté si sprosťáka, nactiutrhače a recidivistu Novotného vlastně tak trochu pěstují. Primitivů, které Novotného žumpoidní repertoár oslovuje, se najde dost a ODS jimi asi nepohrdá.

Takže, Petře Fialo, předsedo vlády a předsedo ODS, v Trikoloře čekáme na vaši reakci, na vaši omluvu. Nebo za svým nevycválaným stranickým kolegou stojíte či snad dokonce do Řeporyjí opět vyrazíte, abyste ho podpořil? Tohle je ta vaše slušná politika, kterou se zaklínáte?

A propos, i vy osobně Zuzaně Majerové stále ještě dlužíte také jinou svoji omluvu. Omluvu za váš nejapný podpásový výrok, kterým jste ji z obrazovky počastoval, když z ODS odešla.

Jsme jedno ucho. A nejen my. Hic Rhodus, hic salta!

A pak je tu ještě sama televize Prima, respektive její vedení. Asi se za zoufalý výkon svého moderátora, který celou tuhle nechutnost dovolil, stydí. Namísto toho, aby ze řetězu utrženého Novotného maximálně tak po jeho třetím excesu ze studia vykázal, po celou dobu si s ním kamarádsky tykal a aby tomu nasadil opravdovou korunu, na samý závěr jej ještě pochválil, jak to v Řeporyjích skvěle dělají. Co se stalo, nejde odestát, a nezmizí to tím, že vedení Primy zakáže odvysílat všechny plánované reprízy a záznam na webu střídavě mizí a zase se objevuje.  

A postoj Trikolory? Jen ať se diváci podívají, protože něco takového možná na televizní obrazovce ještě nikdy neviděli. Spatří připravenou, argumentačně vybavenou a nekonečně trpělivou a noblesní předsedkyni Trikolory Zuzanu Majerovou, se kterou samozřejmě mohou či nemusí názorově souznít, ale to je asi tak všechno, a proti ní přehlídku bezmezného hovadství Pavla Novotného, reprezentanta politického dna ODS.

Pořad (snad) lze přehrát ZDE nebo ZDE.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.