Štěpánek (Trikolora): Udělejme to!

24.08.2022 18:27

Už ze školy víme, že platí zákon zachování hmotnosti, že platí zákon zachování energie a že také platí zákon akce a reakce. Někteří ale možná nevědí, že podobně to v jistém slova smyslu funguje také ve finančním světě.

Štěpánek (Trikolora): Udělejme to!
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Říkejme tomu třeba zákon zachování peněz.To, že platíme horentní sumy za energie, pohonné hmoty či potraviny, neznamená, že se ty peníze někde ztrácejí. Naopak. Když se naše kapsy vyprazdňují, zákonitě se plní kapsy někoho jiného. Jinými slovy: Následkem toho, že jedni chudnou, je, že druzí bohatnou.

Rozumná vláda udržuje systém v rovnováze, a pokud se příliš vychýlí do extrému, má nástroje, jak zakročit. Předsedu vlády si neplatíme od toho, aby nám říkal, že „ceny energií překračují nejhorší očekávání“, nýbrž aby s tím něco dělal. Pokud to nedělá, je na místě podezření, že jeho vláda neslouží těm, kterým se kapsy nehorázně vyprazdňují, nýbrž těm, kterým se kapsy naopak nezřízeně plní.

Vláda, která neslouží svým občanům, nýbrž kdekomu jinému, je špatná vláda. Za takové situace lidem nezbývá nic jiného, než takovou vládu vyhnat. Takový je zákon akce a reakce.
Udělejme to! 

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …