Štěpánek (Trikolora): Vy tam nahoře, vlezte nám na záda

30.04.2022 14:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k omezování svobody slova

Štěpánek (Trikolora): Vy tam nahoře, vlezte nám na záda
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Přísnější přístup k šíření dezinformací oznámila také vláda Petra Fialy, která pro tento účel dokonce zřídila funkci vládního zmocněnce. K čemu tyto kroky české vlády podle vás povedou? Ne že povedou, už vedou. Vedou k odpojení čím dál větší části společnosti.

Vy tam nahoře, vlezte nám na záda. Lidé nevěří médiím, nevěří politikům, nevěří nikomu. Vytvářejí si svůj alternativní svět. Jen ať si ti nahoře pindají, my si stejně budeme žít po svém. Rozbíjí to společnost jako celek. Umrtvuje to veřejný diskurs.

Namísto mnohohlasu zní ve veřejném prostoru hlas jediný, což logicky vede k chybným závěrům a chybným postupům. Společnost, jež nepřipouští oponentní názory, společnost, která nedovoluje svobodný souboj idejí, neboť některé názory již předem vyřazuje, se zcela zákonitě dříve či poději ocitne ve slepé uličce. Vždy to nadělá více škody než užitku.

Babišova vláda nám do hlav valila jediný „správný“ názor na covid, Fialova vláda jediný „správný“ názor na Ukrajinu. Taková politika nás vrací zpátky do totality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…