Stržínek (ANO): Na koupaliště dosud zavítalo 40 tisíc návštěvníků

22.08.2022 21:29

Rekordní návštěvnost hlásí po dvou měsících od otevření moderního rekreačního bazénu valašskomeziříčské letní koupaliště.

Stržínek (ANO): Na koupaliště dosud zavítalo 40 tisíc návštěvníků
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Areál, který až dosud navštěvovalo v průměru 30 tisíc lidí ročně, se letos v červnu rozrostl o novou vodní plochu. Ta po 16 letech nahradila díru po starém plaveckém bazénu a spolu s novým vstupem za ni radnice zaplatila 60 milionů Kč bez DPH. „Že to byla správná cesta, nám nyní dokazuje rekordní zájem návštěvníků. Za první dva měsíce provozu jich totiž na letní koupaliště zavítalo na 40 tisíc a sezona ještě rozhodně nekončí,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek. Areál je přitom pravidelně naplněn na maximum své okamžité kapacity, která činí 1 100 návštěvníků. Lidé pak musejí čekat, než se uvolní místo. „Této skutečnosti jsme si samozřejmě vědomi. Pro příští sezonu proto hledáme možnosti, jak za dodržení všech nezbytných hygienických předpisů okamžitou kapacitu navýšit,“ doplnil starosta Stržínek.

Nový rekreační bazén s nerezovou vanou,  hloubkou 1,2 m a plochu 800 m2 se lidem poprvé otevřel v sobotu 11. června. Mimo jiné nabízí 16m skluzavku, 75m tobogán, lehátka a sedátka s perličkou, ale také tepelnou přípojku pro ohřev vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině