Stržínek (ANO): Valmez loni hospodařil s přebytkem téměř 40 milionů Kč

25.01.2022 10:01

Loňský rok byl vzhledem k růstu inflace, cen energií či stavebních materiálů a prací náročný nejen pro běžné občany, ale také města.

Stržínek (ANO): Valmez loni hospodařil s přebytkem téměř 40 milionů Kč
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Přesto se valašskomeziříčské radnici podařilo hospodařit s přebytkem přes 39,6 milionu Kč, aniž by musela rušit významné investiční akce. 

Anketa

Jste pro zvýšení poplatků za ČT?

1%
97%
hlasovalo: 31193 lidí

V roce 2021 zahájilo Valašské Meziříčí kompletní rekonstrukci náměstí a stavbu nového bazénu na místním koupališti v souhrnu za 110 milionů Kč. „Podařilo se nám také dokončit revitalizace všech našich velkých sídlišť, zateplit a zvětšit mateřskou školu Seifertova či rozšířit cyklochodník a parkoviště v ulici Žerotínova. Samozřejmostí byly běžné opravy chodníků a komunikací v centru města i našich místních částech a další investice,“ vypočítal starosta Robert Stržínek s tím, že město navíc zakončilo loňské hospodaření v plusu. „Příjmy rozpočtu činily na konci roku více než 619 milionů a výdaje jen 579,4 milionu korun. Výrazný podíl na tom měla zejména naše dlouhodobá odpovědná rozpočtové politika a také přijatá úsporná opatření,“ pochvaloval si Stržínek.

Podle slov valašskomeziříčského starosty přistoupilo město obdobně také k přípravě rozpočtu na rok 2022, který zastupitelé schválili loni v prosinci (více v tiskové zprávě ZDE). „Musím poděkovat všem vedoucím odborů, kteří ve svých rozpočtech zodpovědně hledali úspory. Navíc díky tomu, že jsme proti předpokladům loňský rok zakončili s přebytkem více než 39,6 milionu korun, nemusíme čerpat původně plánovaných 11 milionů z Fondu obnovy majetku. Zde nám tak zůstává částka 53,5 milionu uspořená na budoucí důležité investice, jimiž jsou zejména dopravní terminál a nový městský úřad v areálu bývalé Křižanovy pily,“ vysvětlil Robert Stržínek a pokračoval: „V rámci lednového mimořádného jednání zastupitelstva se budeme bavit také o dalších investicích a projektech, které bychom letos mohli díky zmíněnému přebytku uskutečnit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…