Šulc (SPOZ): Radši zemřít, než Sputnik V?

06.03.2021 14:03

Politická propaganda proti očkování ruskými či čínskými vakcínami dále pokračuje, a to i přesto, že má ruská vakcína proti covidu prokazatelně účinnost téměř 92% a nebyly zaznamenány žádné těžké vedlejší účinky.

Šulc (SPOZ): Radši zemřít, než Sputnik V?
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Už teď jsou u nás nemocnice skoro na nulové kapacitě volných míst. Jsme zavření doma, jsou zavřená dětská hřiště a nesmíme ani za hranice obce. A hranice okresů hlídá policie a my vyplňujeme jakési formuláře.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Očkování dál nefunguje, protože není dost očkovacích látek, které by byly odsouhlasené evropskými institucemi. Proti ruským a čínským vakcínám, jimiž jsou už teď naočkovány miliony lidí, je vedena nesmyslná kampaň. Studie, potvrzující účinnost a bezpečnost Sputniku V, přichází v době, kdy v zemích Evropské unie vázne očkování, chybí vakcína od jiných výrobců a už i zastánci EU nahlas hovoří o tom, že unijní instituce v této záležitosti selhaly.

Jak by se v takové situaci měla zachovat česká vláda? Sputnik V sice nemá registraci od Evropské lékové agentury (EMA). No a? Česká republika má snad svůj vlastní Státní ústav pro kontrolu léčiv (SUKL) a své erudované odborníky, nebo ne? Nesmyslná kampaň proti ruským a čínským vakcínám není vedena proto, že by po jejich použití lidé umírali, ale proto, protože Miloš Zeman.

Martin Šulc
předseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…