Švarcbek (KSČM): Nemocnice jsou tady pro občany

23.07.2018 9:09

Nemocnice jsou tady pro občany. Zdravotnictví nemá být byznys!

Švarcbek (KSČM): Nemocnice jsou tady pro občany
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Vážení spoluobčané Domažlicka a Klatovska, před pár dny se sešly stovky lidí na náměstí v Sušici, aby podpořily boj o záchranu malých regionálních nemocnic. Vystoupilo zde několik řečníků, kteří účastníkům přiblížili situaci ve zdravotnictví, ale také vyjádřili svůj postoj k vedení sušické nemocnice. Chápu a plně sdílím obavu občanů tohoto regionu, neboť jsem podobnou situaci zažil na Tachovsku, kde se uzavřela moderní nemocnice v Plané. Tato nemocnice je nyní řízena soukromým subjektem a o jejím využití raději hovořit nebudu. Stalo se zcela modernou v České republice, že ztrátovost nemocnic zalepují obecní či krajské rozpočty, ale jak je vidět, stát se k tomuto problému otáčí zády. Vymýšlí různé koncepční či spíše nekoncepční úpravy, avšak jako hlavní garant zdravotní péče se ke všemu otáčí zády. Pamatuji jako dlouhodobý zastupitel v komunální politice, jak se ihned po převratových listopadových dnech 1989 demontoval celý systém zdravotnictví, jak byly záměrně likvidovány kontrolní mechanizmy, rozprodáván státní majetek, chcete-li rozkrádán, aby zde vyrostli oligarchové, kteří budou vládnout lidu. Mladé generaci je dnes vykreslován historický vývoj, jak se komu zrovna hodí.

Josef Švarcbek

  • KSČM
  • Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • zastupitel města

My, co jsme o něco starší víme, kdo v tomto státě vládl, kdo vládl v Plzeňském kraji, jaké politické subjekty a které jejich elity se podepsaly na polistopadovém vývoji v tomto státě, v našem kraji. Dnes se tyto „ELITY“ schovávají pod jinou politickou značkou, aby nám dnes ukazovaly tu jedinou správnou politickou a ekonomickou cestu vývoje společnosti.

Mohu vás všechny ubezpečit, že má cesta v politice je úplně jiná, má podpora je na vaší straně.
Jako hasič, chci s vámi hasit problémy společnosti. Sliby si občany nekupuji, chci pro ně v politice pracovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu