Svoboda (ČSSD): Senioři domova v Jabloneckých Pasekách mají modernější prostory

21.09.2018 17:21

Postupným vylepšováním prochází nyní Domov důchodců Jablonecké Paseky, příspěvková organizace Libereckého kraje.

Svoboda (ČSSD): Senioři domova v Jabloneckých Pasekách mají modernější prostory
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

V rámci stavebních úprav budovy se senioři letos dočkali nového vestibulu i s nábytkem. A na letní slavnosti si pochutnali na mase, upečeném na zbrusu novém grilu. Upravené prostory si přijel prohlédnout v závěru prázdnin také náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Opravenou střechou, novými okny a vstupními dveřmi, novou podlahou ve vestibulu, který je vybaven pohodlnějším nábytkem, se nyní pyšní Domov důchodců Jablonecké Paseky. Na opravy přispěl Liberecký kraj částkou 550 tisíc korun. Dalších zhruba 200 tisíc přidal domov ze svého rozpočtu.

„V domově se řadu let nedělaly žádné větší opravy. Jsem rád, že se to letos napravuje a že se vedení pustilo do postupné modernizace. Věřím, že nová recepce se bude líbit také příbuzným a dalším návštěvám, které sem za svými seniory přijíždějí. Teď jim vestibul poskytuje příjemné posezení,“ podotkl na letní slavnosti náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Venkovnímu posezení klientů slouží nový zahradní nábytek. Ten vyzkoušeli senioři poprvé na letní slavnosti na konci prázdnin, kde jim k dobré pohodě zahrála i cimbálová kapela. Poprvé se na novém grilu, který koupilo vedení domova ze sponzorského daru Nadace Preciosa, také grilovalo.

„Rádi bychom, aby se tu cítili naši klienti jako doma, aby to tady měli hezčí, útulnější. Proto se jim snažíme prostředí co nejvíc vylepšit,“ řekla ředitelka Domova důchodců Jablonecké Paseky Klára Tekelyová. „Příští rok se chceme pustit do renovace jednotlivých pokojů,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny