Svoboda (ODS): Vláda nezajistila ochranu osobám, které mají sklony k těžšímu průběhu

19.03.2020 22:01

Komentář na facebookovém profilu k ochraně více ohroženým koronavirem

Svoboda (ODS): Vláda nezajistila ochranu osobám, které mají sklony k těžšímu průběhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Vláda dosud nezajistila dostatečnou ochranu osobám, které mají sklony k těžšímu průběhu nemoci COVID-19, jedná se především o lidi se sníženou imunitou, například v důsledku prodělaného onemocnění. V zájmu zajištění jejich zdraví a předcházení vysokému zatížení léčebných kapacit (lůžka JIP, plicní ventilátory) je nutné přijmout pro tuto skupinu osob, která není veliká, ale není ani zanedbatelná, zvláštní opatření.

Proto navrhuji tři opatření:

- Pomocí praktických lékařů vytipovat osoby, které mají vzhledem ke stávajícímu zdravotnímu stavu největší sklony k závažnému průběhu COVID-19.

- Zajištění karantény pro tyto osoby – donáška jídla a další služby – např. prostřednictvím studentů lékařských fakult a dalších dobrovolníků, pokud nejsou zajištěny rodinou nebo přáteli.

- Nejde-li o osoby v důchodovém věku, zajištění pobírání nemocenské. Rozšíření možností ošetřovného pro členy jejich domácnosti. Ti mnohdy zůstávají doma, aby ochránili členy domácnosti, kteří jsou např. v onkologické léčbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů