Svobodní: Den daňové svobody 2017

28.05.2017 7:34

29. května je den, kdy přestáváte pomyslně pracovat na stát a začínáte si užívat své výdělky. Ano, tak vysoké platíte v České republice daně. V pondělí 29. 5. proto v Den daňové svobody Svobodní vyrazí mezi vás a ukážou vám, jak chtějí vaše daně snížit. V Praze u metra Anděl pak budete moci potkat předsedu Svobodných a europoslance Petra Macha.

Svobodní: Den daňové svobody 2017
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Jak s teˇmi peneˇzi sta´t nakla´da´? Nestacˇilo by, kdyby si od na´s vsˇech vzal me´neˇ? Svobodni´ veˇrˇi´, zˇe lide´ doka´zˇou prˇerozdeˇlit sve´ peni´ze mnohem le´pe nezˇ sta´t. Cˇi´m me´neˇ bude navi´c sta´t prˇerozdeˇlovat, ti´m me´neˇ peneˇz politici a u´rˇedni´ci rozkradou a take´ me´neˇ nesmyslu° vymysli´.

Sta´t samozrˇejmeˇ musi´ mi´t dost peneˇz na du°chody, na sˇkolstvi´ nebo na opravy silnic. Ale nemusi´ mi´t tolik zbytecˇny´ch u´rˇadu°, nemusi´ rozdeˇlovat dotace a financˇni´ pobi´dky firma´m. Firmy si maji´ peni´ze zaslouzˇit od spokojeny´ch za´kazni´ku°, ne je dosta´vat z rozhodnuti´ u´rˇedni´ku° a politiku°. Svobodni´ budou v parlamentu i ve vla´deˇ prosazovat zrusˇeni´ nespravedlivy´ch dotaci´ a sni´zˇeni´ dani´ vsˇem, aby se Den danˇove´ svobody posunul bli´zˇ k zacˇa´tku roku.

Necha´me vasˇe peneˇzˇenky na pokoji aneb trˇi danˇove´ na´vrhy Svobodny´ch

1) DPH sni´zˇi´me na jednotnou sazbu 14 %

Jedna sazba DPH je lepsˇi´ nezˇ trˇi. Proto chceme sni´zˇit a sjednotit DPH na u´rovni 14 %. Opatrˇeni´ by nejen usˇetrˇilo peni´ze jednotlivy´ch za´kazni´ku°, ale cˇasem by se promi´tlo take´ do sni´zˇeni´ na´kladu° sta´tu spojeny´ch s vy´beˇrem dani´ nebo do u´spor na straneˇ firem. Ty by di´ky jednodusˇsˇi´mu syste´mu usˇetrˇily na sluzˇba´ch danˇovy´ch poradcu°.

2) Zvy´sˇi´me vy´platy o 1 000 Kcˇ meˇsi´cˇneˇ

Slevu na poplatni´ka dani z prˇi´jmu chceme zvy´sˇit o 1 000 korun meˇsi´cˇneˇ (z 2070 na 3070 Kcˇ meˇsi´cˇneˇ). Sloucˇi´me odvody na socia´lni´ zabezpecˇeni´ a danˇ z prˇi´jmu fyzicky´ch osob, aby kazˇdy´ poplatni´k na zvy´sˇenou slevu dosa´hl. Sjednoceni´ obou plateb navi´c usˇetrˇi´ papi´rova´ni´ lidem i sta´tu. O tisíc korun vyšší čistou mzdu bude mít díky tomuto kroku každý pracující zaměstnanec i živnostník.

3) Zrusˇi´me danˇ z nabyti´ nemovity´ch veˇci´

Navrhujeme kompletni´ zrusˇeni´ daneˇ z nabyti´ nemovity´ch veˇci´, ktera´ cˇini´ 4 % z hodnoty koupene´ nemovitosti. Povazˇujeme tuto danˇ za nespravedlive´ opakovane´ zdaneˇni´. Tato danˇ zateˇzˇuje uzˇ tak napjaty´ rozpocˇet neˇkoho, kdo koupil byt nebo du°m.

Kolik ušetříte se Svobodnými

Kde nás najdete v Den daňové svobody 29. 5.

Praha 5 s europoslancem a předsedou Svobodných Petrem Machem,  metro Anděl 14 – 17

Město  Místo Čas
Beroun  Husovo náměstí 10 – 14
Brno  Náměstí Svobody 10 – 18
Jihlava  Masarykovo náměstí 10 – 16
Mladá Boleslav  nákupní centrum Bondy 8 – 12
Olomouc  náměstí Národních Hrdinů 13.30 – 18
Ostrava  křižovatka ulic Porubská x Opavská 10 – 16
Pardubice  třída Míru 14 – 17
Plzeň  Kopeckého sady 14 – 18
Praha – Kolovraty
(neděle 28. 5.)
 tenisový areál 15 – 22
Praha 22 – Uhříněves  parkoviště u nákup. střediska Norma 12 – 18
Praha 5
(europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach)
 Anděl 14 – 17
Praha – Háje, Opatov, Chodov, Roztyly  stanice metra – rozdávání novin 8.00
Zlín  Svitovská brána 11 – 17

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…