Svobodní: Nenechme odzbrojit české občany

11.06.2016 10:40

Svobodní zásadně podporují právo českých občanů držet legálně zbraň. Ostře se staví proti jeho omezení, které proti vůli České republiky schválila Rada ministrů EU. O návrhu bude ještě hlasovat Evropský parlament.

Svobodní: Nenechme odzbrojit české občany
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Včerejší většinové hlasování Rady ministrů EU, které má v důsledku odzbrojit občany České republiky, je bezprecedentním zásahem do naší svobody a svrchovanosti. Opět o nás, tak jako několikrát v historii, rozhodli za našimi hranicemi. Pokud česká vláda nebude chtít odzbrojit občany v souladu se směrnicí a občané nebudou chtít přijít o další kus svobody, zbývají dvě možnosti. Buď bude Česká republika platit pokuty do Bruselu, nebo budeme muset vystoupit z Evropské unie,“ komentuje výsledky hlasování místopředseda Svobodných František Matějka.

„Možnost držet a nosit zbraně je citlivým indikátorem svobody. Naše obyvatelstvo bylo ve 20. století odzbrojeno hned dvakrát: německým protektorátem a poté znovu komunisty, kteří se chopili moci. Oba příklady jsou silným varováním,“ upozorňuje místopředseda Svobodných Karel Zvára.

„V Evropském parlamentu budu hlasovat proti, ale obávám se, že i tam budeme přehlasováni,“ říká předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach. „ Proto Svobodní budou za rok kandidovat do Poslanecké sněmovny s tím, že budou hlasovat proti zavedení tohoto zákazu do českého právního řádu, a to i za cenu hrozby sankcí ze strany EU,“ zdůrazňuje Mach.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…