Sykáček (ČSSD): Šluknovské desatero a Ústecký balíček se vrací do hry

12.05.2014 22:48

Tzv. Šluknovské desatero a Ústecký balíček legislativních opatření k eliminaci sociálního napětí na Šluknovsku má nyní šanci na schválení. Je o tom přesvědčen senátor za Děčínsko a Šluknovsko Jaroslav Sykáček (ČSSD). A to díky pozitivní atmosféře ve vládě i v obou komorách parlamentu Poslanecké sněmovně.

Sykáček (ČSSD): Šluknovské desatero a Ústecký balíček se vrací do hry
Foto: Senát.cz
Popisek: Senátor a starosta Rumburka Jaroslav Sykáček (BEZPP)

„Předchozí pravicová vláda i Poslanecká sněmovna o přijetí Ústeckého balíčku ani Desatera nestála. Proto se o nich nejednalo ani na půdě Senátu a nebylo možné přijmout taková legislativní opatření, která by pomohla řešit situaci na Šluknovsku,“ konstatuje Jaroslav Sykáček.

Ten jako tehdejší starosta města Rumburk byl v roce 2011 u toho, když na severu Čech probíhaly sociální nepokoje. „Hlas Šluknovska je nyní u vlády slyšet, a to je dobře. Ministr Jiří Dienstbier je mnou o situaci průběžně informován, neboť oba působíme v Senátu. Rovněž návštěva ministra vnitra Milana Chovance a ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové na Šluknovsku pomůže připravované legislativní změny prosadit,“ říká Jaroslav Sykáček.

Podle senátora sociální demokracie má nyní Šluknovsko šanci. „Teprve nyní je vytvořen prostor pro prosazení potřebných legislativních změn. Máme ministry, máme většinu v Poslanecké sněmovně i v Senátu a je nutné toho pro region Šluknovska využít,“ podotýká Jaroslav Sykáček.

„Se svým týmem připravuji analýzu původního Desatera i Ústeckého balíčku a v rámci ČSSD jak na krajské, i na vládní úrovni budeme nejen diskutovat, ale hlavně hledat a prosazovat nejvhodnější řešení pro region,“ konstatuje Jaroslav Sykáček, senátor za Děčínsko a Šluknovsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…