TOP 09: Azyl pro obyvatele Hongkongu

02.07.2020 13:10

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vyzývají Vládu ČR, aby nabídla azyl obyvatelům Hongkongu. Těm z nich, kteří se aktivně zapojovali do demonstrací, hrozí podle nového čínského bezpečnostního zákona až doživotí či vydání do pevninské Číny.

TOP 09: Azyl pro obyvatele Hongkongu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„V Hongkongu probíhá boj za svobodu projevu. Komunistický režim na něj reaguje vlastním pojetím „normalizace“ a hodlá postupně všechny neposlušné občany umlčet. Občané Hongkongu měli výsadu vyrůstat ve svobodné společnosti. Takové štěstí řada Čechů i Slováků před rokem 1989 neměla. Dokážeme si tedy velmi dobře představit, jaké je to čelit nespravedlivým perzekucím totalitního režimu. Vyzýváme touto cestou Vládu ČR, aby se k občanům Hongkongu zachovala jako demokratický partner a nabídla azyl všem „nepohodlným“, kterým v této oblasti hrozí státní pronásledování či vězení,“ vyzývají ve společném prohlášení předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a čestný předseda strany a bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…