TOP 09 Praha 4: Jednoúčelové nalití peněz do 4-energetické nepomůže

20.06.2013 5:43

Problematika nárůstu ceny tepla na území největší pražské městské části byla opět stěžejním tématem Zastupitelstva Prahy 4. Klub zastupitelů TOP 09 nárůst cen tepla dodávaného společností 4-energetická a.s. odběratelům na Praze 4 dlouhodobě sleduje a snaží se jej aktivně řešit.

TOP 09 Praha 4: Jednoúčelové nalití peněz do 4-energetické nepomůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

„Jako předseda kontrolního výboru Prahy 4 vyzývám vedení radnice, aby nám umožnila kontrolu 4-Energetické, jejímž je vedení městské části jediným akcionářem,“ uvedl Ladislav Kunert (TOP 09), předseda Kontrolního výboru městské části Prahy 4.

K nárůstu cen začalo docházet poté, co správu a provozování tepelného hospodářství na Praze 4 převzala 4-energetická a.s., jejímž jediným akcionářem je Městská část Praha 4 zastoupená Radou městské části za éry exstarosty Pavla Horálka (ODS), který tuto změnu modelu prosazoval.

TOP 09 Praha 4 se ihned po volbách v roce 2010 pokusila o vyhledání nejlepšího východiska pro zastavení nárůstu cen tepla energie: „Jako člen obměněné dozorčí rady 4-Energetická mohu veřejně prohlásit, že tato rada se snaží o co nejefektivnější řešení současné situace, která jejím přičiněním nevznikla,“ uvedl její člen Alois Těšitel (TOP 09).

Jako možné řešení bylo předloženo zvýšení základního kapitálu společnosti 4-energetická peněžitým vkladem 15 miliónů korun na sanace a k poskytnutí úvěru 15 miliónů korun  na realizaci investičních akcí na tepelných zařízeních v jejím vlastnictví. Předsedkyně klubu TOP 09 Praha 4 Jana Marsová však k tomuto uvedla: „Proč v předloženém materiálu není uvedeno, kde 4-Energetická získá peníze na splacení úvěru, o který žádá?“

„Chceme minimalizovat ztráty vzniklé v minulosti, ale pokud vedle finanční podpory, která pomůže pouze na pár měsíců, není vypracovaný plán pro budoucí strategii tepelného hospodářství. Bez toho není možné tento problém řešit,“ uvedl Jan Kotík, zastupitel za TOP 09 a člen dozorčí rady 4-energetická a.s.

Proto se Klub zastupitelů TOP 09 Praha 4 rozhodl v tomto bodu zdržet se hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…