TOP 09 představuje lídry krajských kandidátek v předčasných volbách

05.09.2013 19:00

TOP 09 postaví v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny 25. a 26. října 2013 kandidátky ve všech krajích. V Praze povede kandidátku předseda strany Karel Schwarzenberg.

TOP 09 představuje lídry krajských kandidátek v předčasných volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09

Předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík je na prvním místě kandidátky Zlínského kraje.

Za prvním místopředsedou Miroslavem Kalouskem, který je lídrem ve Středočeském kraji, z druhého místa kandiduje místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová, další z místopředsedů – Marek Ženíšek – půjde do voleb z prvního místa kandidátky pro Plzeňský kraj. Je zároveň nejmladším z našich lídrů.

Místopředseda TOP 09 Pavol Lukša je lídrem v Moravskoslezském kraji, který ho delegoval do sněmovny už v minulém volebním období, v dolní komoře vedl zemědělský výbor. Bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger povede kandidátku v Královéhradeckém kraji.

V čele kandidátních listin stojí bez jediné výjimky silné osobnosti s velkými politickými zkušenostmi. TOP 09 s podporou Starostů vysílá na 14 kandidátkách do voleb celkem 343 lidí. O post poslankyně se uchází zhruba 60 žen, například v Olomouckém kraji ženy obsadily celkem šest z 23 míst na kandidátní listině.

Martina Týblová, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…