Tesařík (KDU-ČSL): Pro nadcházející předvolební období je pro důležitá zkušenost a dynamika týmu

25.12.2015 12:59

Předsedou Výboru pro regionální rozvoj bude od ledna Mgr. Richard Zemánek

Tesařík (KDU-ČSL): Pro nadcházející předvolební období je pro důležitá zkušenost a dynamika týmu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje schválilo předsedou pro regionální rozvoj - Mgr. Richarda Zemánka (KDU-ČSL), který v této funkci od ledna nahradí Mgr. Davida Macka, M.A.

„Členem Zastupitelstva JMK jsem od roku 2008. Mám zkušenosti z různých výborů a komisí a tyto zkušenosti bych chtěl využít k další práci pro JMK. Ve funkci místostarosty Břeclavi jsem poznal potřeby měst a obcí a těmto bych chtěl vycházet vstříc jako předseda Výboru pro regionální rozvoj ZJMK,“ uvedl Richard Zemánek.

Funkce předsedy Výboru je politická funkce, jmenovaný je tak spoluodpovědný s KDU-ČSL, která ho do této funkce navrhla, za plnění Koaliční smlouvy a Programového prohlášení Rady a Zastupitelstva JMK. Z těchto důvodů se Klub KDU-ČSL rozhodl upřednostnit člena KDU-ČSL – Mgr. Richarda Zemánka.

Mgr. David Macek, M.A. nyní své aktivity směřuje více do oblasti, která je spíše doménou neziskových organizací,  případně do oblasti meziregionálních vztahů, navíc již není členem této politické strany.

Na to Klub KDU-ČSL reagoval, po dohodě s ním, návrhem na jeho jmenování místopředsedou Výboru pro meziregionální vztahy, které schválilo jeho volbou do této funkce listopadové ZJMK. Zde může lépe využít svůj potenciál i jazykové znalosti.

Nastupující Mgr. Richard Zemánek navíc kandiduje v krajských volbách v roce 2016, a to z šesté pozice kandidátky. „Je důležité poskytnout prostor pro kandidujícího kolegu, KDU-ČSL je klidnou a tradiční stranou, která tento krok zvážila a je si vědoma toho, že pro nadcházející předvolební období je pro nás důležitá zkušenost a dynamika týmu. Rád bych ocenil dosavadní práci Davida Macka a za dlouholetou spolupráci mu tímto poděkoval, a to i za celý Klub KDU-ČSL,“ uzavřel krajský radní Antonín Tesařík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…