Thoma: Začne vznikat nový územní plán

08.11.2020 8:39

Rada města přijala na své páteční mimořádné schůzi návrh zadání územního plánu Českých Budějovic a doporučila městskému zastupitelstvu jej v této podobě schválit.

Thoma: Začne vznikat nový územní plán
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

„Pro zpracování návrhu plánu jsme zvolili velmi otevřenou a participativní formu přípravy. Vytvořením komise pro přípravu územního plánu jsme tak do jeho tvorby zapojili všechny zastupitelské kluby. Na schůzkách této komise bylo zadání fakticky dotvořeno do podoby, kterou schválila rada a o které bude jednat i zastupitelstvo 27. listopadu. Bude-li návrh přijat, začne vznikat nový územní plán,“ přiblížil celý proces náměstek primátora Juraj Thoma. 

Podat písemné připomínky k plánu měla veřejnost možnost nestandardně hned dvakrát. Poprvé v březnu letošního roku, kdy vyhlášený nouzový stav znepřístupnil občanům úřední desku uzavřením úřadu, a po druhé při opakovaném květnovém zveřejnění. „Pro město je územní plán absolutně nejdůležitějším dokumentem, protože určuje, jak bude konkrétní území využíváno. Zajímat o něj by se proto měl každý občan města i každý vlastník nemovitého majetku v našem městě. A o tom, že tomu tak je, svědčí celkových 261 přijatých připomínek, z nichž rovných 240 přišlo od občanů,“ sdělil náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…