Třeštíková: Praha oslaví návrat kultury, chystá se NĚCO 2020

10.07.2020 19:09

Praha ožije poslední zářijový víkend kulturou. Divadla, kina, galerie či kluby chystají speciální program pro NĚCO 2020.

Třeštíková: Praha oslaví návrat kultury, chystá se NĚCO 2020
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková

„V dubnu jsme společně s GoOut prodávali vstupenky na neexistující představení, abychom pomohli udržet kulturu při životě. A protože doba, kdy se v kultuře nedělo takřka NIC, už je, doufejme, za námi, poslední zářijový víkend zažije Praha NĚCO. Jako poděkování příznivcům a fanouškům připravují kulturní organizace po celé Praze speciální akce a doprovodné programy. Bude to taková oslava návratu kultury k životu a já se těším, že brzy budou zase divadla a kluby plné fanoušků,“ řekla radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková

Festival kultury NĚCO 2020 organizuje radní Hana Třeštíková ve spolupráci s kulturním portálem GoOut.cz. Uskuteční se ve dnech 26. - 28. 9. 2020 a zapojit se může jakákoli kulturní organizace nebo subjekt. Podmínkou je nabídnout divákům netradičně pojatý program nebo exkluzivní zážitek. Speciální programy jsou plně v režii institucí, stejně tak i stanovení ceny vstupenek.

Diváci se mohou těšit třeba na speciální tematickou procházku pro nezadané, inspirovanou pražskými stopami postav z divadelních her, besedy s herci a tvůrci divadelních představení, nebo se zúčastnit prožitkového tanečního setkání.

„Úspěch akce NIC 2020 nás definitivně přesvědčil o tom, že česká kulturní scéna v době krize umí táhnout za jeden provaz. Jsme nesmírně rádi, že GoOut v této společnosti hraje významnou roli, a chceme se i nadále snažit o to, abychom vedle prodeje vstupenek poskytovali komplexní servis pro každého, kdo miluje kulturu stejně jako my. Náš primární cíl je jednoduchý: Přispívat k tomu, aby lidé chodili ven. Proto považujeme NĚCO 2020 za ohromnou příležitost - jako poděkování všem, kteří na jaře pomáhali zabránit nejhoršímu; jako možnost konečně "naplno" odpálit novou klubovou a divadelní sezonu; jako šanci propojit co nejvíc pořadatelů a fanoušků a postarat se o to, aby závěr letošního roku proběhl v mnohem pozitivnějším duchu než jeho začátek," uvedl obchodní ředitel GoOut Lukáš Jandač.

Dubnová benefiční akce NIC 2020 na podporu kulturních institucí nebo uskupení měla u fanoušků pozitivní ohlas. I když byla původně zamýšlená jako pomoc pražské kultuře, hranice města brzy překonala. Celkem se zapojilo 180 subjektů z 22 měst a podařilo se vybrat přes 3 miliony korun. NĚCO 2020 je volným pokračováním dubnové sbírkové akce, tentokrát už s reálným programem. Přihlásit se mohou opět jakékoli subjekty z celé České republiky prostřednictvím portálu GoOut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.