Třetina (TOP 09): V Polánce u Moravského Krumlova otevřou v září novou školku

29.08.2021 20:40

Po prázdninách nastoupí do zcela nové mateřské školy v Polánce u Moravského Krumlova dvacet čtyři dětí. Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si nové prostory i školní zahradu v úterý 31. srpna od 16 hodin.

Třetina (TOP 09): V Polánce u Moravského Krumlova otevřou v září novou školku
Foto: archiv TT
Popisek: Mgr. Tomáš Třetina starosta Moravského Krumlova (TOP 09)

Zřizovatelem mateřské školy v Polánce je město Moravský Krumlov, které připravilo nové zařízení pro předškolní vzdělávání s ohledem na demografický vývoj na svém území.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Náklady na rekonstrukci školky vyšly na 24,3 milionů korun. Dotace z Integrovaného regionálního operačního programu byla přes 16,6 milionů, zbývající část byla hrazena z rozpočtu města.

„Školku máme připravenou a vybavenou účelným nábytkem. Děti se mohou těšit na spoustu hraček, ale i didaktických pomůcek a na dvě paní učitelky, které se o ně budou starat. Jsem velmi rád, že můžeme rodičům od nadcházejícího školního roku nabídnout celkem dvacet čtyři míst v opravené školce,“ říká starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina.

Vybavení nové mateřské školy

Budova, kde je mateřská škola umístěna, má dvě podlaží, mateřská škola bude využívat zejména prostory ve druhém nadzemním podlaží a přilehlou zahradu. V přízemí objektu se nachází technická místnost, skladovací prostory a zahradní umývárna včetně toalety.

Ze schodišťové chodby jsou přístupné hlavní prostory mateřské školy – šatna dětí, hygienické zázemí pro děti, učebna, herna. Nechybí prostory a gastro vybavení pro přípravu a výdej stravy, která se bude dovážet ze školní jídelny mateřské školy na ulici Husova ve městě.

V herně jsou pro děti připraveny hrací koutky, molitanové kostky a další pomůcky pro vzdělávání v mateřské škole. K vybavení patří rovněž piano, aby učitelky mohly děti vést a rozvíjet také v hudbě. Projektant nezapomněl ani na vyčlenění prostorů pro přehledné uložení pomůcek a potřebné zázemí pro pedagogy. „Pamatovali jsme také na parkovací stání, takže před školkou je celkem šest míst pro auta a jedno místo pro imobilní osobu,“ sdělil místostarosta Moravského Krumlova Zdeněk Juránek a zároveň zve širokou veřejnost, aby se poslední srpnový den přišla do školky podívat.

Školní zahrada vybavena pro aktivní trávení času

Pobyt na čerstvém vzduchu umožní dětem školní zahrada. Najdou zde nejen pohybové vyžití. Pergoly ve tvaru krychle jsou doplněné horolezeckými úchyty a tabulovou stěnou pro kreslení. Pro rozvoj hrubé motoriky bude sloužit balanční sada a balanční lávky, aktivní žebříkový kruh, trampolína, švédská bedna a žíněnky. Nechybí ani asfaltový ovál pro jízdy na koloběžkách, pískoviště, dětské stoly, židle a stoličky. Odpočinout si pak děti mohou na venkovních sedacích vacích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…