Trikolora podpoří Andreje Babiše

20.01.2023 19:21 | Tisková zpráva

Trikolora vyslovuje do druhého kola prezidentské volby podporu Andreji Babišovi a jeho volbu tímto doporučuje také všem svým členům a příznivcům.

Trikolora podpoří Andreje Babiše
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Již ve svém prvním stanovisku k volbě prezidenta republiky ze dne 30. 11. 2022 Trikolora jasně deklarovala, že ve druhém kole nepodpoří žádného z kandidátů, kteří mají cokoli společného s vládní pětikoalicí. Máme totiž zato, že hlava státu by se za současné situace měla z mnoha dobrých důvodů rekrutovat spíše z opozice. A to také proto, že kabinet Petra Fialy považujeme za vládu národní zkázy.

Připomínáme rovněž, že dopisem ze dne 3. 10. 2022 jsme vyzvali předsedy obou sněmovních opozičních stran, ANO a SPD, aby opozice postavila společného prezidentského kandidáta. Bohužel, nestalo se. Faktem ale je, že již tehdy Andrej Babiš na naši výzvu reagoval pozitivním způsobem a byl připravený o tom jednat.

Chápeme, že pro některé voliče nemusí být ani jeden z kandidátů ideální volbou, jako politická strana ale cítíme povinnost vyjádřit se naprosto jednoznačně. Ostatně již evangelista Matouš říká: „Vaše řeč budiž ano, ano – ne, ne. Co je nad to, je od zlého.“

Zuzana Majerová
předsedkyně Trikolory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.