Tulpa (SLK): Bedřichovský SKICROSS ukazuje dětem, že pohyb do života patří

02.03.2019 16:50

Devátého ročníku Bedřichovského SKICROSSU se zúčastnily téměř čtyři stovky závodníků.

Tulpa (SLK): Bedřichovský SKICROSS ukazuje dětem, že pohyb do života patří
Foto: youtube.com
Popisek: Petr Tulpa (SLK)

Závod Bedřichovský SKICROSS se konal v neděli 24. února. Akce nabídla divákům napínavé zápolení mladých běžkařů, různé novinky a adrenalin. Závod byl současně posledním pohárovým kláním Krajského svazu lyžařů Libereckého kraje v běhu na lyžích.

„Vést děti ke sportu už od mala je nesmírně důležité. Jsem opravdu rád, že máme v kraji lidi, kteří do toho jdou s nadšením. Právě ti si zaslouží naši podporu – jak morální, tak finanční. Bedřichovský SKICROSS je jednou z akcí, které dětem ukazují, že pohyb do života patří,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Skicross na běžkách, takzvaný nordix, je relativně nová lyžařská disciplína. Jedná se o adrenalinový závod pro mladé běžkaře. Letos čekaly na závodníky změny v podobě nové, delší trasy. Klasickou běžeckou trasu doplnila řada nízkých překážek, ostré klopené zatáčky, výrazná stoupání a prudké sjezdy. Nově se jel závod jen na jedno kolo a účastníci startovali za sebou v intervalech.

V loňském roce si skicrossovou trať projelo 282 běžkařů, letos organizátoři z TJ Dukla Liberec a SK Ski Liberec přivítali 385 závodníků.

Mladí účastníci soutěžili ve třinácti věkových kategoriích. Pořadatelé ocenili v každé z nich vždy tři nejlepší lyžaře, kteří obdrželi medaile, diplomy a věcné ceny.

Bedřichovský SKICROSS je unikátní především proto, že si profesionálně připravenou trať může vyzkoušet kdokoliv. Překážky zůstaly na trati i po závodě a jsou volně přístupné.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu