Udženija (ODS): Nepřipustíme žádné zadlužování, zvlášť v této nelehké době

27.01.2023 8:36 | Tisková zpráva

Radní Prahy 2 schválili programové prohlášení pro období 2022–2026. Strategický dokument určuje směr, kterým se městská část bude v příštích čtyřech letech ubírat, a pokrývá všechny oblasti rozvoje Prahy 2. Hlavními prioritami jsou odpovědná správa a hospodárnost.

Udženija (ODS): Nepřipustíme žádné zadlužování, zvlášť v této nelehké době
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostka Prahy 2 Alexandra Udženija

Programové prohlášení je odrazem shody politických subjektů SPOLEČNĚ PRO Prahu 2 (ODS a TOP 09) a ANO 2011, vyjádřené již dříve v koaliční smlouvě. Radniční koalice se v něm zavazuje pokračovat v odpovědné správě a rozvoji městské části tak, aby byla stále příjemným a bezpečným místem pro život všech občanů a aby se rozvíjela s respektem k tradicím i s otevřeností k novým trendům.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

„Dlouhodobé vyrovnané hospodaření patří mezi základní priority naší rady. Nepřipustíme žádný způsob zadlužování, zvlášť v této nelehké době. Rozpočty a plány zdaňované činnosti proto budeme připravovat zodpovědně a dbát budeme i na efektivitu vynaložených finančních prostředků. V tomto ohledu budeme plánovat takové investice, které si jako městská část můžeme dovolit a které budou pro život občanů přínosem. Je tak dost dobře možné, že budeme muset některé z dlouhodobě plánovaných projektů odložit,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Mezi hlavní priority Rady městské části Praha 2 patří hospodárnost a rozpočtová odpovědnost v dlouhodobém výhledu, moderní a otevřená správa, efektivní správa majetku a stabilizace rezidentů, stejně jako řešení v oblastech dopravy, bezpečnosti, životního prostředí a využití veřejného prostoru. Tam, kde je to nutné z hlediska kompetencí, bude rada usilovat o úzkou součinnost s hl. m. Prahou a s ostatními městskými částmi.

Kompletní znění Programového prohlášení Rady MČ Praha 2 na období 2022-2026 je zveřejněno na webu MČ Praha 2 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…