Urban (ČSSD): Lepší ČSSD je možná

21.01.2018 16:59

Nemá cenu se stále dokola zabývat otázkou, proč volby dopadly jednociferným výsledkem. Určitě se najde mnoho generálů, kteří by mnohé udělali jinak. Musíme si však uvědomit, že i politická strana má své chyby. A je nejvyšší čas se z nich poučit.

Urban (ČSSD): Lepší ČSSD je možná
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Je potřeba zvednout hlavu a jít dál. Čeká nás totiž důležitý volební rok. V Kraji Vysočina máme mnoho starostů a místostarostů, kteří budou obhajovat své posty v podzimních komunálních volbách. V řadách sociální demokracie najdeme také řadu schopných a aktivních lidí, kteří by měli dostat šanci na předních místech kandidátky.

Při diskusi s našimi členy na okresních konferencích je znát odhodlání pomoci ČSSD se opět postavit na nohy a pomáhat občanům našeho kraje. Snáze to půjde, pokud se budeme moci opřít o aktivní a zároveň i nové členy. Zapojením neokoukaných tváří lze v komunální politice prorazit.

ČSSD má před sebou mimořádný sjezd. Očekávají se velké změny. Kraj Vysočina by přitom měl mít svého zástupce v nejužším vedení strany. Nově zvolené vedení strany musí začít pracovat na  obnovení důvěryhodnosti a zároveň připravit sociální demokracii na komunální volby. Důležitou součástí lepší ČSSD bude vnitrostranická diskuze, kdy bude brán zřetel na každý názor.

V tomto roce si také připomeneme odkaz 140 let existence ČSSD. Jde o historickou značku, kterou musíme nyní pozvnést. Jak na to? V první řadě jde o kvalitní program zaměřený na nejpotřebnější, propracovanější politický marketing a prezentaci strany navenek. Chce to i odvahu pojmenovávat problémy pravými jmény a řešit je.

Základním programem sociální demokracie bylo, je a bude zlepšování kvality života a životní úrovně lidí. To představuje stranu sociálně demokratickou, která může být lepší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…