Úsvit-NK: Imigrační politika EU nemá naší důvěru. Chceme komisi pro vyšetření úniku informací

12.02.2016 9:32

Poslanecký klub strany Úsvit – Národní Koalice dnes na jednání o imigrační krizi a úniku tajných informací navrhne jasně formulovaná, adresná usnesení.

Úsvit-NK: Imigrační politika EU nemá naší důvěru. Chceme komisi pro vyšetření úniku informací
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

V rámci migrační krize proto budeme navrhovat přijetí usnesení, které zaúkolují vládu, aby zavedla trvalou ochranu státních hranic a aby odmítla imigrační kvóty. Především však budeme žádat, aby vláda garantovala, že zabrání vzniku muslimských komunit šířící radikální islám a právo šaría v České republice.

Dále chceme, aby poslanecká sněmovna vyjádřila NEDŮVĚRU dosavadní imigrační a bezpečnostní politice Evropské unie. Ve sněmovně není snad jediný poslanec, který by byl spokojený s neschopností EU na migrační krizi reagovat. Proto věříme, že se najde odvaha tento silný vzkaz unii vyslat. A současně budeme reagovat na slova tureckého prezidenta Erdogana o posílání imigrantů do Evropy. Toto vyjádření považujeme za naprosto nepřijatelné! Budeme proto navrhovat, aby poslanecká sněmovna odsoudila Erdoganovo vyjádření, označila ho za vydírání a odmítla takovému tlaku ustoupit.

V rámci projednávání problematiky úniku tajných informací z bezpečnostní rady vlády budeme poukazovat na zoufalost vlády, kdy se jednotliví členové vlády obviňují a házejí vinu jeden na druhého. Je to ale jen zoufalé okopávání. Kdo je skutečně vinen nevíme. Je jasné, že odpovědnost za únik informací se nepodaří prokázat bez nezávislého vyšetřování. I kdyby skončil nějaký ministr, nebo dokonce celá vláda, důkazy na ministerstvech se jednoduše zametou pod koberec.

Jediná šance, jak prošetřit, co se doopravdy stalo, je zřídit nezávislou vyšetřovací komisi poslanecké sněmovny, která by únik prošetřila a označila viníky. Pokud bude vláda vyšetřovat své vlastní selhání, je jasné, že se na nic nepřijde. Proto dnes navrhneme vznik poslanecké komise, která prošetří selhání a nezávisle určí, kde mají padat hlavy. 

Jak už se v tomto volebním období stalo „dobrým“  zvykem, tak očekáváme, že vláda se oba body bude snažit vysedět, případně rozmělnit v sáhodlouhých proslovech. My naopak prosazujeme přijetí konkrétních závěrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.