Úsvit: Pět stran podalo návrh na neplatnost voleb v Třinci

26.10.2014 14:14

Dne 24.10. 2014 podalo společně pět volebních stran kandidujících v komunálních volbách ve městě Třinci prostřednictvím datové schránky Krajskému soudu v Ostravě návrh na neplatnost voleb v Třinci konaných ve dnech 10. a 11. října 2014.

Úsvit: Pět stran podalo návrh na neplatnost voleb v Třinci
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Volebními stranami, které společně podaly tento návrh jsou: Úsvit přímé demokracie, Česká strana sociálně demokratická, Sdružení politické strany Strana Práv Občanů a nezávislých kandidátů, Coexistentia a Komunistická strana Čech a Moravy.

Tento návrh tedy podala nadpoloviční většina volebních stran zúčastněných ve volbách v městě Třinci.

Důvodem k podání tohoto návrhu jsou vícenásobné informace zástupců všech pěti volebních stran v okrskových volebních komisích o nestandardním průběhu sčítání volebních lístků, absence kontrol výsledků sčítání v některých okrscích a omezení přístupu jednotlivých členů komisí ke kontrole volebních lístků v některých okrscích v městě Třinci.

Souběžným důvodem k podání tohoto návrhu pak bylo to, že v závěru sčítání jednotlivých okrsků došlo k procentuální změně získaných hlasů u dvou volebních stran, když jejich dosavadní průběžný volební zisk i vzájemný odstup byl poměrně konstantní a ke změně volebního zisku, určujícího i počet získaných mandátů, došlo až v samotném závěru sčítání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.