Váhalová (ČSSD): Kde je pravda?

18.02.2017 17:24

Angela Merkelová dnes volá po národním úsilí na repatriaci migrantů a říká se, že dokonce navrhuje, aby migranti před repatriací byli zadržováni v detenčních zařízeních, dokud nebudou ze země vyhoštěni.

Váhalová (ČSSD): Kde je pravda?
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

V médiích se objevují zprávy, že se kancléřka Angela Merkelová rozhodla vyhošťovat více migrantů z Německa. Pochopila, že její politika otevřených dveří způsobuje Německu a jeho občanům obrovské problémy, nebo že jí to může uškodit v příštích parlamentních volbách?

Kancléřka má předložit bodový program, jak tyto deportace odmítnutých žadatelů o azyl provádět.

Má tento obrat v jejím dosavadním přístupu původ ve skokovém nárůstu preferencí německých sociálních demokratů (SPD)? Předseda SPD S. Gabriel pochopil, že má malou šanci porazit dosavadní kancléřku a současnou koaliční partnerku a rozhodl se nabídnout svůj post i pozici kancléřského kandidáta svému kolegovi M. Schulzovi. Bývalý předseda Evropského parlamentu M. Schulz má charisma a vynikající řečnický talent. Změna v SPD stranu nastartovala, podařilo se jí uspět v posledních průzkumech a stávající kancléřku dokonce porazit. Také v prezidentských volbách byl zvolen sociálně demokratický kandidát Frank-Walter Steinmeier.

Angela Merkelová dnes volá po národním úsilí na repatriaci migrantů a říká se, že dokonce navrhuje, aby migranti před repatriací byli zadržováni v detenčních zařízeních, dokud nebudou ze země vyhoštěni.

Ať je pravda jedno, nebo druhé, pro Českou republiku je to potvrzení, že naše politika odmítání povinných kvót na přerozdělování migrantů a obezřetnost při hledání řešení migrační krize v Evropě jsou opodstatněné.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.