Válková (ANO): Velmi vítám, že pánové Babiš a Faltýnek chtějí své vydání

06.09.2017 14:04

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

Válková (ANO): Velmi vítám, že pánové Babiš a Faltýnek chtějí své vydání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

Vážený pane předsedo, milé kolegyně, milí kolegové,

já mám celkem snadnou pozici, protože to, co jsem chtěla říci, velmi stručně a přitom srozumitelně vyjádřil pan místopředseda, můj kolega poslanec Vondráček, takže si myslím, že bych nosila dříví do lesa, kdybych opakovala to samé.

Ale dovolím si vás upozornit na tři momenty. Velmi stručně, protože je to faktická poznámka.

Málo se věnuje pozornosti termínu "s vyšší mírou pravděpodobnosti", což je právě obsahem rozhodnutí Nejvyššího soudu, které bychom měli respektovat, protože se týká činnosti Poslanecké sněmovny. Samozřejmě jím můžeme také pohrdnout a neřídit se jím. Myslím, že je to ale dobré vodítko.

Za druhé, mám důvěru v instituce, které zde byly jmenovány, zejména ve státní zastupitelství a justici. Myslím si jako řada z nás, že je velmi dobře a velmi vítám, že pan Babiš a pan Faltýnek chtějí své vydání, protože budou mít možnost očistit své jméno.

Za třetí, myslím si, že tady ve Sněmovně jsme teď svědky snahy o takzvanou odpolitizaci procesu, který podle mého vnitřního přesvědčení nese výrazné známky snahy snížit preference hnutí ANO a obávám se, že jedinou možností, kterou teď máme k dispozici je skutečně nechat volný průchod projednání tohoto případu orgánům činným v trestním řízení, protože jinak se ta diskuse bude stále točit dokola. Ty přesvědčené nepřesvědčíme a to platí i opačně.

Děkuji a omlouvám se, že jsem zřejmě přetáhla dvě minuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.