Vařeka (ANO): Chucpe...

20.07.2015 13:12

Žádá-li vrah svých rodičů soud o shovívavost s tím, že je úplný sirotek, říká se tomu chucpe.

Vařeka (ANO): Chucpe...
Foto: ANO
Popisek: Jindřich Vařeka, starosta města Příbrami

Obviňuje-li ředitel školy pan Mestl vedení radnice ze ztráty svého zaměstnání poté, co se v pracovní době opije na pracovišti jak čmelák u zkvašeného sudu, to je chucpe.

Vyčítá-li pan Řihák současnému vedení radnice zaměstnávání jeho přátel, je to také chucpe. Nebo snad někdo zná jinou rodinu, která by v takovém počtu a s takovou vehemencí dokázala již tolik let sát z cecíku veřejných peněz? Sestra pana Řiháka vyluxovala z městského rozpočtu statisíce, aniž by po ní radnici zbyl jediný doklad o její činnosti. Stejně tak jako nezbyl žádný doklad o činnosti po dalších figurkách zaměstnávaných panem exhejtmanem. Ví vůbec někdo, že ve své době vyplácel pan Řihák z městské kasy čtyři „experty pro styk s veřejností“ naráz?

Vyčítat radnici zaměstnávání jedné velmi pracovité tiskové mluvčí na straně jedné a utrácet městské miliony za vysílání stanice Fonka jen proto, aby bylo vidět cvičeného medvěda dokola stříhat pásky na straně druhé, to je také chucpe.

Vyčítat JUDr. Markovi Dvořákovi, že ve svém volném čase chodí na radnici zadarmo pomáhat a pomlčet o procesí paušálních smluv na právní služby téže právní firmě, která organizovala hanebný prodej polikliniky, to je chucpe.

Pohanět práci mnoha dobrovolníků a dokonce obvinit řadu lidí z nepravostí při pořádání konference o Brdech člověkem, který pro vznik chráněné krajinné oblasti nehnul nikdy ani prstem, to je chucpe.

Tvrdit, že moderování dvoudenní konference by mohl zastat kterýkoli šikovný student a přitom sám nebýt schopen pronést řeč, která by měla začátek, střed a konec, i to je  chucpe.

Tak jako pana Řiháka, i mne mrzí, že nemůžeme pouštět jednání zastupitelstva z archivu, ale stále je možné je sledovat pouze on-line. Nabízím právníkům, že případné právní problémy vezmu sám na sebe. Velmi bych si přál, aby co nejvíce lidí vidělo, jak úmorné může být žvatlání odpočatého trafikanta. Na posledním jednání jsem v zoufalství požádal pana Řiháka, aby si vyměnil válec ve flašinetu. Snazší by ovšem bylo chtít po cirkulárce, aby vyřízla srdíčko.

A tak by se dalo reagovat na jednu invektivu z článku pana Řiháka za druhou. Prakticky to však možné není. Seriózní zodpovězení všech nesmyslů zabere totiž spoustu místa a bylo by pro čtenáře stejně atraktivní jako výhled do zdi. Co horšího, přistoupit na tuto hru by znamenalo trvale otravovat vzduch občanům tohoto města.

Inu, politika není med a jsou politici z povolání, kteří přemýšlejí velmi pragmaticky. Pro mnohé z nich je frustrovaný, nezaměstnaný a otrávený volič právě tím jejich voličem. Proto není v jejich zájmu diskutovat o tom, co by se mělo a mohlo udělat lépe, zato pro blbou náladu a destrukci udělají i nemožné. A možná se jim to nakonec i povede, ale i o tom je demokracie.

Ztráta paměti, ztráta soudnosti a nebetyčná drzost, to je příbramské chucpe.

Jindřich Vařeka, starosta města Příbrami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.