Vedlich (TOP 09): Pouchovští budou mít novou sportovní halu

16.05.2018 17:21

Začátkem roku 2020 by měla veřejnosti sloužit nová sportovní hala v městské části Pouchov na severu Hradce Králové.

Vedlich (TOP 09): Pouchovští budou mít novou sportovní halu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Jindřich Vedlich

Předpokládané náklady na stavbu nové tělocvičny a přilehlého parkoviště jsou 45 milionů korun bez DPH. Konečnou cenu však určí výběrového řízení na dodavatele stavby, jehož vypsání schválili městští radní. Stavba by mohla být zahájena letos na podzim.

Moderní kryté sportoviště nahradí stávající sokolovnu z poloviny minulého století, která je již několik desítek let v nevyhovujícím stavu. „Nová hala bude mít parametry tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby je i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště pro návštěvníky a diváky s kapacitou 46 míst,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast investic ve městě. Původní záměr města bylo postavit nové sportoviště na Pouchově s využitím dotace. „V současnosti však žádný vhodný dotační titul vypsaný není, město tak tuto investici bude hradit ze svého rozpočtu. Pokud se možnost požádat o dotaci objeví v dohledné době, využijeme toho,“ doplnil Vedlich.

Vybavení haly bude odpovídat současným požadavkům na aktivní trávení volného času pro školy a veřejnost. „Pouchovští budou mít nové zázemí pro cvičení rodičů s dětmi po celý rok, pro dnes velmi oblíbený florbal nebo sálovou kopanou. Zároveň zde bude možné pořádat i turnaje a soutěže nižších tříd například ve volejbale všech generací,“ popsal Vedlich. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků.

Dle smlouvy má být nová tělocvična hotová do patnácti měsíců od předání staveniště. Pokud se podaří vybrat dodavatele stavebních prací bez komplikací do konce prázdnin, mohla by stavba začít na podzim letošního roku. Provozovatelem haly budou hradecké technické služby, hlavním uživatelem pak na základě nájemní smlouvy TJ Pouchov Hradec Králové.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…