Veleba (SPO): Pane Dienstbiere, odpovězte

16.09.2015 18:20

Nejprve zaprodaná Merkelová podpořila proud uprchlíků do EU pozváním a ujištěním, že Německo je všechny přijme, aby pak před jejich sílícím proudem dala zavřít hranice.

Veleba (SPO): Pane Dienstbiere, odpovězte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Tím přinutila mnohé státy, aby učinily totéž, a dnes už je tu první výsledek. Na srbsko-maďarské hranici se horda běženců tyčemi a holemi snaží prorazit hraniční plot a policie se brání slzným plynem a má připravena vodní děla a vojsko.

Do toho všeho pražský politik z povolání Jiří Dienstbier dnes pravil, že by Česká republika mohla přijmout až 15 000 uprchlíků! Ptám se, kdo vám k tomu dal mandát? Voliči ČSSD nebo premiér Sobotka, aby si oťukal ústupový terén? Nebo voliči vašeho senátního obvodu Kladno? Nebo, pane Dienstbiere, mluvíte jen tak sám za sebe? Nebo je to snad transatlantická vazba a náhoda, že USA minulý týden přišly se stejným číslem? Aby mi bylo rozuměno, USA po dlouhých měsících mlčení se uvolily sdělit, že mohou přijmout 15 000 uprchlíků. Zdůrazňuji ale slovo „mohou“. To proto, že pokud to skutečně udělají, tak prověřování jednotlivých uprchlíků může podle jejich zákonů trvat až dva roky! Jinými slovy, bude to asi jenom takové plané gesto.

A tak vás, pane Dienstbiere, žádám, abyste odpověděl na mé otázky. Nejsou totiž úplně tak mé, ale jsou podložené mou osobní znalostí názorů mých voličů, které jsem poslední tři měsíce objížděl. Jejich stanoviska v této záležitosti jsou jasná a já je ve shodě se svým názorem prezentuji. Pochybuji, že vaši voliči, možná už bývalí, jsou v této záležitosti, která je zásadní pro budoucnost naší země, jiní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…