Vích (SPD): EET má dva dny před oficiálním spuštěním spoustu otazníků

29.11.2016 9:17

Podle aktuálně dostupných informací cca 30 % hospod a hospůdek Libereckého kraje (zejména na vesnicích) se chystá na přelomu roku definitivně zavřít.

Vích (SPD): EET má dva dny před oficiálním spuštěním spoustu otazníků
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Přitom si nikdo z vlády neuvědomuje, že v těchto lokalitách plní hospoda také společenskou funkci, kde se lidé scházejí a diskutují nad svými problémy a hospodští to dotují z jiných zdrojů anebo stráveným časem v hospodě na úkor spokojenosti zákazníků, kterých je stále méně a méně.

Z EET jsou najednou vyjmuty e-shopy, které mají přitom obrat okolo 100 miliard Kč za rok a také se EET může vyhnout nově někdo, kdo má roční obrat do 250 tisíc Kč za rok. Přitom všechny tyto podnikatelské subjekty již potřebný hardware a software mají zřejmě nakoupeny.

Sobotkova a Babišova vláda nepodporuje podnikatele a živnostníky. Zavedení EET jako takové je další klacek pod nohy zejména hospodským po zavedení zákazu kouření. Také je potřeba snížit odvody jak ze strany zaměstnanců, tak i ze strany zaměstnavatelů a snížit výši DPH. Daňové výběry podle pana Babiše údajně pokulhávají, ale podívejme se, jak podivně utichají aféry Promopro, fotovoltaiky a mnohé další, které zaťaly hlubokou ránu do státního rozpočtu. Režim v čele s Andrejem Babišem vytáhl do boje za zničení malých podniků. Podle zásady, že občan má být buď miliardář, nebo zaměstnanec velké korporace. Zasypává je stále novými omezeními, požaduje nová hlášení, formuláře, průvodky, vymýšlí neustále nové sankce když nedodrží termín (a že těch termínů je), nové náklady a prostě se snaží, aby rodinné firmy seděly doma, vypisovaly formuláře a hlavně nepodnikaly, protože pak by celkem jistě neplatily daně a to se nesmí. Mají se podle všeho nechat zaměstnat (když je zde již nějakých 600.000 nezaměstnaných) nebo se jít zaregistrovat na "pracák".

Podle pana Babiše všichni hospodští a drobní živnostníci jsou podvodníci. Neuvědomuje si však, že tito drobní podnikatelé dotují své příjmy na úkor jiných příjmů anebo svým časem stráveným v provozovnách, které neslouží pouze jako zdroj obživy, ale plní i společenskou funkci na vesnicích, kam se již chodí pouze přespávat mezi směnami v montovnách, kde se pracuje za třetinové platy oproti západu.

Kraj by na to měl adekvátně reagovat alespoň požadavkem na změnu Zákona o rozpočtovém určení daní, aby takto vybrané daně se alespoň částečně vrátily do kraje a nezůstaly ve státním rozpočtu na neadresné sociální dávky a podobné projekty.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…