Vinklátová (SLK): Česko a Sasko spolupracují covidu navzdory

31.12.2021 6:37 | Tisková zpráva

Přeshraniční spolupráce Čechů a jejich saských sousedů úspěšně pokračuje, ba co víc – prohlubuje se. Cestovního průvodce a propagační film vytvořily společně Destinační agentura Lužické hory a její saský partner Turistické centrum Přírodního parku Žitavské hory, jež je pobočkou Společnosti rozvoje města Žitavy.

Vinklátová (SLK): Česko a Sasko spolupracují covidu navzdory
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„V našem kraji má přeshraniční spolupráce se sousedními regiony v Německu a Polsku v nejrůznějších oblastech dlouhou tradici. V oblasti cestovního ruchu se pochopitelně také nabízí. Hory a krajina vůbec hranice nezná a byla by škoda, kdybychom se sami omezovali. Naši sousedé jsou inspirací nám a stejně tak i my jim. Pro cestovní ruch to platí také,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Čtyřjazyčný průvodce je osmdesátistránková malá brožura, která obsahuje řadu turistických zajímavostí, od muzeí a řemeslných dílen až po zábavní parky a rekreační areály. Obdržet ji lze v turistických informačních kancelářích v regionu. Ona i tříminutový image film vznikly díky německo-českému projektu, který se zrodil v rámci programu spolupráce Svobodného státu Sasko – Česká republika 2012-2020.

„Vznik krátkého videa nebyl původně vůbec v plánu,“ uvedla Marie Kárová, ředitelka spolku DMO Lužické a Žitavské hory. „Vzhledem k tomu, že kvůli koronavirové krizi nemohlo dojít na společná setkávání českých a německých volnočasových zařízení, turistických informačních center a dalších partnerů, museli jsme najít nové, flexibilní řešení.“

Z výsledků projektu má ředitelka spolku radost. „I přes některé překážky vznikly dva skvělé produkty, které poslouží mnoha turistům v našem regionu. Tyto produkty jsou výsledkem pragmatické a intenzivní spolupráce,“ prohlásila Kárová.

„Je dobře, že partnerství mezi DMO Lužické a Žitavské hory a turistickými strukturami v regionu kolem přírodního parku Žitavské hory je stále velmi silné,“ dodala Linda Pietschmann, ředitelka cestovního ruchu a marketingu společnosti pro rozvoj města Žitavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…