Vinklátová (SLK): Trasy pro své výlety je dobré pečlivě vybírat

04.08.2023 21:03 | Tisková zpráva

Davy turistů proudí na nejznámější místa Jizerských hor. Ty ale nabízí víc než Ještěd a Bedřichov.

Vinklátová (SLK): Trasy pro své výlety je dobré pečlivě vybírat
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Zejména o prázdninách a o víkendech je dobré si pečlivě vybírat trasy pro své výlety. A i když jsou Jizerské hory malé, i tady je možné najít místa, kde je přijatelné množství turistů. Někde je jich dokonce minimum. A když na konci výletu doputujete do Liberce, najdete dobré kavárny, kde si zasloužíte odpočinek při výborné kávě,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6152 lidí

Návštěvníci mohou vyrazit z vlakové stanice Harrachov, nenásledovat davy proudící přímo do Harrachova, ale vydat se po červené turistické značce přes vodopád Nad Železnicí k osadě Jizerka a přírodní rezervaci Bukovec. Tam vyrazit okolo vodní nádrže Souš k protržené přehradě, kde se mohou občerstvit v samoobslužném kiosku. Odtamtud vede procházka přes Mariánskohorské boudy do Josefova Dolu k vlakové stanici.

Za návštěvu stojí také například Muzeum ozubnicové dráhy v Kořenově a mezi Tanvaldem a Kořenovem se v takzvané zubačce mohou zájemci i projet. V okolí se nachází velké množství rozhleden a vyhlídek, jako je například Štěpánka, Maják Járy Cimrmana, Tanvaldský Špičák nebo rozhledna Špička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy