Vláda: Tripartita projednala sankce, minimální mzdu i čerpání eurofondů

04.09.2014 20:38

Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů ve čtvrtek 4. září 2014 zhodnotili dopady sankcí v rámci ukrajinské krize, dále projednali návrh na zvýšení minimální mzdy, činnost agentur práce a agenturní zaměstnávání či aktuální situaci v oblasti čerpání evropských fondů.

Vláda: Tripartita projednala sankce, minimální mzdu i čerpání eurofondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky získal podporu zástupců zaměstnanců a zaměstnavatelů v oblasti vyjednávání o sankcích proti Ruské federaci. Záměrem České republiky je snaha o to, aby se sankce nedotkly českého strojírenského exportu do Ruska, především pak vývozu obráběcích strojů. Zaměstnavatelé a odbory podpořili také činnost pracovní skupiny, která vyhodnocuje dopady sankcí a především připravuje konkrétní opatření, která by měla snížit negativní dopady zaváděných sankcí na českou ekonomiku. Pracovní skupina pro hodnocení dopadů sankcí znovu zasedne v pondělí 8. září 2014 ve 14 hodin.

Dalším hlavním bodem jednání v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR byl také návrh na zvýšení minimální mzdy o 700 korun na celkem 9200 korun od ledna příštího roku. Návrh, který podpořili zástupci odborů, bude na své příští schůzi ve středu 10. září projednávat vláda.

Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů byli také informováni o aktuálním stavu čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v programovacím období 2007–2013. Dále projednali činnost agentur a agenturní zaměstnávání, jejichž komplexní úpravu v současnosti diskutuje Pracovní skupina RHSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.