Vláda: Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí si prohlédlo skoro 500 návštěvníků

31.08.2014 20:10

V souvislosti se snahou Úřadu vlády ČR o větší otevřenost veřejnosti měli občané o víkendu, 30. a 31. srpna 2014, možnost již po čtvrté v letošním roce si prohlédnout letní sídlo Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Tuto vilu má ve správě právě Úřad vlády ČR.

Vláda: Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí si prohlédlo skoro 500 návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí tento víkend navštívilo 478 návštěvníků.

Další dny otevřených dveří v roce 2014
27. - 28. září
25. - 26. října

O vile

Letní sídlo manželů Benešových v Sezimově Ústí dnes slouží nejen jako reprezentační prostor předsedy vlády, ale je především důstojným památníkem Hany a Edvarda Benešových. Návštěvníky čeká prohlídka exteriéru budovy, mohou se těšit na oblíbené prezidentovo zákoutí, které se nachází v přízemní hale, dále na jídelnu a pracovnu, jež se spolu s ložnicí nachází v prvním patře. Interiér je vybaven starožitnostmi a dobovým nábytkem, kterým svůj dům vybavili manželé Benešovi. Součástí komentované prohlídky je též procházka přilehlým parkem, jenž je jednou z mála zachovaných zahrad z 30. let 20. století na našem území. Celá prohlídka je zakončena u hrobky manželů Benešových.

Osobní i politický život Edvarda Beneše je přehledně zdokumentován v expozici Husitského muzea v Táboře, která se nachází v dolní části zahrady v Památníku Edvarda Beneše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …