Vlčková (ANO): Babiš škrtá, Hašek rozmarně rozhazuje

03.05.2014 15:22

Pozoruji úporný, nelehký, zodpovědný úkol ministra financí, připravit co nejoptimálnější rozpočet, udržet rozpočtovou kázeň, potřebu zbytečně veřejnými penězi neplýtvat.

Vlčková (ANO): Babiš škrtá, Hašek rozmarně rozhazuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Mám obavy, že je to dost marný boj, když jiní politici přistupují k hospodaření rozmarně a nezodpovědně. Ovšem dech se mi zatajil, až když nově zvolený šéf všech hejtmanů pan Hašek s plnou vážností ujišťoval presidenta Zemana, jak kraje nerozhazují, jak dobře hospodaří a nedochází k zneužití finančních prostředků.

Zrovna jihomoravský hejtman Hašek, s lehkým úsměvem oblbuje všechny! Projevuje zvláštní vztah k penězům. K těm svým, to nevím. K těm našim, veřejným rozhazovačný, neuvážený. Proč si to myslím? Uvedu příklad jedné nepotřebné, pochybné investice, spíš nenávratný výdej.

Městečko Sali na chorvátském ostrově Dugi otok s cca 1 000 obyvateli požírá finance našeho kraje. Ne desetitisíce, statisíce, ale miliony z našeho rozpočtu!

Nedávno dostalo Sali z peněz JMK 1 milión na nový fotbalový trávník. A to jsme již do Sali poslali cca 860 000 Kč na zakoupení počítačů do školy, vybavení dětského hřiště a knihovny. Nebudu psát čemu by pomohli skoro 2 miliony v Brně. Dávám si logickou otázku k důvodu tak štědře někoho obdarovat.

Nepostřehla jsem žádnou přírodní katastrofu nebo jinou pohromu v regionu ostrova, která by posvětila potřebnost značné finanční podpory z Brna.Důvody hejtmana Haška a starosty Seli Moroviče jsou nevěřícné, úsměvné.

Hašek, cituji: „Partnerství s chorvatským regionem Zadarská župa bereme jako dlouhodobou investici, která přinese například podnikatelské příležitosti“. Takže za rok se zeptám, kolik že jich tam je pro naše občany. Nemluvě, že fotbalisté dostali nabídku mít tam soustředění, ale plně zaplacené. Nemluvě, že partnerství s tímto regionem oficiálně není nikde k nalezení. Pouze pro zajímavost uvádím několik ze 14 našich partnerů: Bratislava, Dallas, Moskva, St. Pölten. S Chorvatska nic.

Morovič, cituji: “ Neustále usilujeme o zlepšování života mladých lidi na ostrově a snažíme se omezovat izolovanost, kterou jim život na ostrově přináší.“

Důvody k neuvěření. Věřím, že v komunálu politici ANO neztratí zdravý rozum, zodpovědnost, schopnost dobře rozhodovat a investovat ve prospěch svých občanů.Jinak o změnách, za které nelehce bojujeme, můžeme si nechat jenom zdát.

Alžbeta Vlčková, místopředsedkyně jihomoravské krajské organizace hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice