Volfová (ANO): Česká Lípa je mojí srdeční záležitostí

02.06.2018 8:39

Hnutí ANO povede v České Lípě do podzimních komunálních voleb Jitka Volfová

Volfová (ANO): Česká Lípa je mojí srdeční záležitostí
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Moderní, čistější, rozkvetlejší, kulturní, s historickým jádrem plným života, přitažlivá pro mladé lidi a pečující o své seniory. Taková by měla být Česká Lípa podle jedničky na kandidátce hnutí ANO pro podzimní komunální volby Jitky Volfové. Její nominaci potvrdil 28. května 2018 krajský sněm hnutí v Liberci. Jitka Volfová pracuje jako statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky. Zároveň působí jako českolipská zastupitelka a předsedkyně Výboru pro pronájem a prodej nemovitostí.

„Česká Lípa je mojí srdeční záležitostí, vyrůstala jsem zde, žiji zde, mám tady svoji rodinu a blízké. O to víc mě mrzí, že v posledních letech stagnuje a dělá kroky vzad než vpřed, a proto jsem také přijala nominaci na lídra kandidátky,“ říká Jitka Volfová a dodává: „Současné obsazení radnice nehledí napravo ani nalevo, na občany ani na četné spolky, které město oživují. To bych chtěla zásadně změnit, protože komunikace a otevřenost jsou základem všeho. I toho, aby se nám v České Lípě žilo lépe.“

Hnutí ANO chce především dořešit obchvat České Lípy, a tak zbavit město prachu, hluku a emisí z automobilové dopravy. V programu má rovněž péči o městskou zeleň a vysazování květin, což společně s rekonstrukcí a modernizací místních významných budov udělá město přitažlivější jak pro občany, tak pro turisty. „Nový kabát si například zaslouží Škroupovo náměstí a divadlu by prospěla modernizace, aby opět mohly být naší chloubou,“ doplňuje Jitka Volfová.



Podle hnutí chybí v České Lípě pozemky pro stavbu rodinných domů. Do voleb půjde s konkrétním návrhem, jak zpřístupnit vlastní bydlení mladým lidem. Myslí ale také na seniory, kterým by chtělo zpestřit podzim života například zážitkovými pobyty. „Chceme, aby Česká Lípa měla co nabídnout, a to všem skupinám obyvatel. Proto budeme řešit i otázku koupaliště, protože v České Lípě takové místo, kde by se daly příjemně strávit horké letní dny, stále chybí,“ vysvětluje Jitka Volfová.

Z druhého místa bude za hnutí ANO kandidovat energetik Martin Brož a ze třetího obchodní ředitel Roman Hejna. K novým jménům patří například ředitel Technických služeb města Liberec Petr Šimoník a advokát Jan Riedl. Mladou generaci zastupuje učitel ZUŠ Václav Filip a vedoucí výroby Jakub Křivohlavý.

„Všichni mohou díky svým odbornostem pomoci řešit problémy, které město trápí,“ dodává Jitka Volfová s tím, že si hnutí ANO v České Lípě vzalo veliké ponaučení z toho, že se ve stávajícím volebním období jeho zastupitelský klub rozpadl. „Na kandidátce pro nadcházející komunální volby proto máme jen takové lidi, kteří chtějí opravdu pracovat a tvořit něco pro občany České Lípy, nikoliv pouze kritizovat a bořit,“ uzavírá Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …