Volný (JAP): Další multikulturní ráj liberálních demokratů

27.02.2020 14:33

Děti z místního sousedství v Rotterdamu u sebe nosí nože ve snaze chránit se před ostatními dětmi z různých čtvrtí ve městě.

Volný (JAP): Další multikulturní ráj liberálních demokratů
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

Místní úřady v Rotterdamu mají neustále problémy s dětmi ve věku od 13 do 16 let které u sebe nosí nože do škol a po škole i v ulicích, informují nizozemské deníky Het Parool (ZDE).

Incidenty jako bodnutí byly nejčastější v oblasti Rotterdamu, Amsterdamu a dalších měst. Školy, zejména školy, které mají větší počet lidí s různým kulturním zázemím, zaznamenaly výrazný nárůst nošení různých typů nožů a nebezpečných předmětů do školy.

 

V období puberty dítě vždy zkouší hranice svého prostředí, za vytvoření těchto hranic jsou zodpovědní rodiče," řekl starosta Rotterdamu, Schuurmans-Wijdeven van Haarlemmermeer.

Za účelem boje s tímto problémem vytvořil starosta Schuurmans-Wijdeven van Haarlemmermeer nový zákon (ZDE), který může rodičům dětí účtovat poplatky za nošení nožů až do 2500 EUR. Probíhají další rozhovory mezi školami a rodiči s cílem řešit rostoucí problém. (více ZDE)

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…