Vondra (ODS): Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Na Hrad si netroufne

03.10.2022 14:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům senátních voleb.

Vondra (ODS): Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Na Hrad si netroufne
Foto: Screen FB Alexandra Vondry
Popisek: Alexandr Vondra (ODS) hovoří v Evropském parlamentu

Skvělý výsledek voleb do Senátu. Mám z toho radost:

1) ODS obhajovala 4 a získala 8 pozic. Obhájili všichni 4 matadoři.  Miloš Vystrčil znamená slušnost a mimořádnou pracovitost. Zdeněk Nytra akčnost a autoritu šéfa klubu. Tomáš Jirsa a Jirka Oberfalzer jsou mně blízké konzervativní duše. Vrací se Tomáš Töprfer a s ním i humor a potřebný nahled. Jarmilu Smotlachovou neznám, ale klaním se před impozatní výhrou - taky jako vášnivý houbař, který v mládí čerpal informace ze Smotlachova atlasu hub. Hanka Marvanová, kamarádka z disentu, posílí vztah k našim kořenům z dávného (a nikdy nekončícího) zápasu za svobodu a spravedlnost.

2) Koalice SPOLU posílí většinu. Je to dobře, aby vláda mohla rychle schválit důležitá opatření k řešení energetické krize.

3) V Ústí nad Labem náš kandidát Martin Balej, rektor UJEP, nepostoupil do druhého kola (byl třetí), ale správně podpořil Martina Krska, který uspěl proti zástupci ANO. I tady mám radost. Martin Krsek je historik a ústecký patriot, za kterým stojí úctyhodná práce. Senát si zaslouží.

4) Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Stejný systém je i u prezidentských voleb. Jeho drtivá porážka - zejména v Jihlavě, kde proti Vystrčilovi osobně nasadil všechny síly - znamená, že si na prezidentskou kampań netroufne. Neboli hrozba, že budeme mít na Hradě dalšího "husáka", asi není na pořadu dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

23:07 Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců.