Vondráček (ANO): Chceme posílit parlamentní spolupráci zemí V4 v Evropské unii

04.03.2018 10:53

V Budapešti se ve dnech 1. a 2. března uskutečnil summit předsedů parlamentů zemí Visegrádské čtyřky. Českou republiku reprezentovali předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a předseda Senátu Milan Štěch.

Vondráček (ANO): Chceme posílit parlamentní spolupráci zemí V4 v Evropské unii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Hlavním tématem byla diskuse o prosazování společných zájmů států střední Evropy v rámci EU. „Chceme posílit parlamentní spolupráci zemí V4 v Evropské unii. Proto jsme se na dva dny sešli v Budapešti s předsedy parlamentů Visegrádské skupiny. V závěrečné deklaraci jsme se shodli na nutnosti posílit konstruktivní roli národních parlamentů v projednávání zásadních otázek EU, tvorbě předpisů práva EU a jejich demokratického základu. Deklarace zdůrazňuje, že dělení uvnitř EU je nežádoucím jevem a naopak Evropskou unii je nutné posilovat v její vnitřní soudržnosti, prohlubování vnitřního trhu a také ve vztahu k sousedům na Balkáně a ve východní Evropě,” vzkázal přímo z mezinárodního jednání Radek Vondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…