Vondráček (ANO): Radikalizace pracovníků státní a veřejné správy? Tak jak to je, pane ministře

13.10.2022 21:14

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 13. října 2022 k takzvané Radikalizaci pracovníků státní a veřejné správy.

Vondráček (ANO): Radikalizace pracovníků státní a veřejné správy? Tak jak to je, pane ministře
Foto: Vít Hassan
Popisek: Radek Vondráček na volebním sněmu ANO.

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Moje interpelace se vztahuje na pana ministra vnitra a na tento materiál, který se jmenuje Radikalizace pracovníků státní a veřejné správy, předběžné varování.

Já jsem se chtěl zeptat pana ministra, jak to je vlastně celé myšlené, protože tady v tom materiálu se hned v úvodu píše, že v této zemi probíhá politický střet o to, zda bude energetická krize interpretována jako selhání státu nebo jako důsledek ruské energetické války, kdy si klade za cíl rozklad české společnosti. Lidé se krajně bojí o budoucnost, jsou znejistělí, často nevědí, jak zaplatit účty za elektřinu a zda budou mít na základní životní potřeby. Část společnosti se radikalizuje a volá po změně politické reprezentace.

Já se chci zeptat, my si tady vlevo všichni myslíme, že to je selhání této vlády a že to je selhání státu a myslíme si, že je nejvyšší čas na změnu politické reprezentace a jestli tedy jsme radikalizováni a jestli nás tady ten tým, krizový informační tým Ministerstva vnitra, začne nějakým způsobem řešit a zda bude zjišťovat naše názory a naše nálady.

Mně to nedá, abych tady necitoval z knížky o dobrém vojáku Švejkovi, kdy strážmistr Flanderka musel vyplňovat neustále formuláře z Ministerstva vnitra o náladách obyvatelstva, kdy musel vyplňovat dotazník o náladě mezi členy místní samosprávy a inteligenty. Nařízení o bezodkladném zjištění, z jakých politických stran se skládá místní obyvatelstvo, jak silné jsou jednotlivé politické strany. Dotazník o tom, jaké noviny, časopisy a brožurky docházejí do rajonu četnické stanice. Instrukce, týkající se toho, jak získati z místního obyvatelstva placených donašečů a informátorů, a tak dále a tak dále. A ty nálady se v tom Švejkovi hodnotily písmeny 1, 2, 3, 4 vždycky 1 A, B, C, přičemž (Předsedající upozorňuje na čas.) A byla vlastizrada , 4 A byla vlastizrada a provaz. Já bych se chtěl zeptat, jak pan ministr Rakušan hodnotí náladu v České republice a mezi úřednictvem. Děkuji. Já tipuji 2 A. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…