Vondráček (Svobodní): Jak otevřít Česko? Jedině slušnou neposlušností

25.01.2021 9:16

Minulou neděli jsme vyzvali k otevření Česka. Byl to vzkaz nejenom k vládě, ale i každému občanovi, kterému není lhostejná budoucnost naší země.

Vondráček (Svobodní): Jak otevřít Česko? Jedině slušnou neposlušností
Foto: liborvondracek.cz
Popisek: Libor Vondráček

Dnes víme, že vláda oproti stavu k 10. lednu neotevřela ze svého rozhodnutí skoro nic, ani školy. Trvá tedy naše výzva ke slušné občanské neposlušnosti, která se liší od extrémistické neslušné neposlušnosti.

Těm, co se nebojí své svobody ani odpovědnosti říkáme, otevřete své hospody, vleky, fitka, obchody a další. Otevřete je pro ty, kteří chtějí spolu s vámi vyjádřit svůj postoj k přístupu vlády k lidem. Otevřete pro ty, kteří upřednostňují koncept izolace nemocných, oproti konceptu izolace zdravých – izolace všech.

Švédsko je názornou ukázkou toho, že když stát přistupuje k lidem jako ke svobodným a odpovědným občanům, přináší to lepší výsledky i z hlediska čísel zemřelých s COVID.

Dnes není třeba opakovat argumenty vyřčené na demonstraci přítomnými řečníky, včetně vzdáleně přítomného profesora Berana. Dnes je třeba říct, jak na to? Jak otevřít? Jak může každý z Vás pomoci s otevíráním Česka?

Jednoduše! Chovejte se svobodně a odpovědně. Držte se nejen tří R, ale pracujte i se třemi O – odvaha, ohleduplnost a odolnost. A pro konkrétní instrukce, jak se chovat, jako zákazník, provozovatel nebo jen podporovatel otevření Česka, se podívejte na návody na chciplpes.cz. Zítra budou tisíce lidí otevírat Česko, tak buďte také u toho a dejte vědět hrdě svým přátelům na sociálních sítích, že se vlastní odpovědnosti nebojíte a budete u toho.

A hlavně nezapomeňte, že mezi slušnou a neslušnou občanskou neposlušností je velký rozdíl!

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.