Vondráček (Svobodní): Ratifikace Istanbulské úmluvy může postavení žen i zhoršit

08.08.2020 15:52

Komentář na facebokovém profilu k Istanbulské úmluvě, v plném znění Úmluvě Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí

Vondráček (Svobodní): Ratifikace Istanbulské úmluvy může postavení žen i zhoršit
Foto: liborvondracek.cz
Popisek: Libor Vondráček

„Žádnou úmluvu nepotřebujeme. To, co je v ní pozitivní a hodnotné, už dávno ČR dodržuje, a zbytek jsou škodlivé nesmysly. Příklad Turecka navíc ukazuje, že ratifikace smlouvy postavení žen může i zhoršit. Ratifikaci smlouvy Českou republikou tedy odmítám,“ říká Libor Vondráček k Istanbulské úmluvě.

„Už se těším, až mě soupeř při fotbale kopne a já mu v případě ratifikace řeknu: 'právě ses dopustil násilí na ženách',“ dodává k tématu, které dobře zpracovává Marek Wiess ve svém komentáři pro Echo24.

„Samotný argumentář Rady Evropy, jejž tato instituce zveřejnila letos i v češtině, obsahuje sekci „Průlomové aspekty úmluvy“. A tam nalezneme i tvrzení, že „je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování“.

Takže když odpůrci smlouvy tvrdí, že úmluva zavádí „genderovou ideologii“, a zastánci se jim kvůli tomu vysmívají, jsou za hlupáky. Rada Evropy je usvědčuje ze lži.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…