Vozobule (TOP 09): Vítám, že se mladí lidé zajímají o budoucnost naší země

16.03.2019 10:00

Zlepšení klimatu v Plzni je pro TOP 09 v Plzni jasnou prioritou. Studenty, kteří v pátek v Plzni pořádali středoškolskou stávku za klima v rámci tzv. Fridays of Future, o tom ujistil náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Vozobule (TOP 09): Vítám, že se mladí lidé zajímají o budoucnost naší země
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Hovořil s nimi nejen o aktuálních výzvách a problémech, se kterými se Plzeň potýká, ale představil jim také konkrétní kroky, které chce město pro zlepšení životního prostředí podniknout.

„V kontextu aktuálních klimatických změn a vysokých letních teplot se zaměříme především na problematiku kvality ovzduší, hospodaření s vodou a na údržbu a rozvoj městské zeleně. Jednou z našich hlavních priorit je zadržování vody v krajině. Chceme proto prosazovat zelené střechy a fasády, zejména pak u rekonstrukcí nebo staveb městských budov,“ sdělil studentům hned v úvodu Michal Vozobule.

Zmínil dále, že město bude maximálně zohledňovat odborná stanoviska a doporučení. „Jsem moc rád, že předsedou městské komise životního prostředí se nově stal uznávaný hydrobiolog a expert na hospodaření s vodou Jindřich Duras. S ním máme v plánu podniknout také konkrétní kroky, jak řešit nedostatek vody v Boleveckých rybnících,“ uvedl náměstek primátora. 

„Vítám, že se mladí lidé v takové míře zajímají o budoucnost naší země. Měli bychom si z nich vzít příklad a začít opravdu uvažovat o věcech kolem nás v širších souvislostech. Protože naše dnešní kroky mají zásadní vliv na to, jak se tady bude žít našim dětem,“ dodal na závěr Michal Vozobule.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …